Items filtered by date: Μαϊος 2017

Στο φεστιβάλ Tectonics Athens, η συμφωνική μουσική, ο ελεύθερος αυτοσχεδιασμός, το ηλεκτρονικό noise, η μουσική δωματίου, οι ηχητικές εγκαταστάσεις και η παραδοσιακή μουσική συνευρίσκονται σε ένα περιπετειώδες μουσικό ταξίδι, με ξεναγό την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών.

Η Ελληνοαμερικανική Ένωση σε συνεργασία με τον Επιστημονικό Σύλλογο «Ένωση Αποφοίτων Αμερικανικών Πανεπιστημίων» παρουσιάζει το ντοκυμαντέρ «Μάνος Χατζιδάκις: Είδωλο στον καθρέφτη» του Δημήτρη Βερνίκου, με αφορμή την συμπλήρωση των 23 χρόνων από την ημερομηνία θανάτου του μεγάλου συνθέτη.

Published in documentary

Υπάρχουν κάποια πρόσωπα στην Ιστορία του ανθρώπου, που η ζωή τους συχνά συμπυκνώνει τις ζωές πολλών. Με έναν εμβληματικό τρόπο.

Συνθήματα που συνοψίζουν τη σημασία που αποδόθηκε στην ανάδειξη του κοινωνικού και του πολιτικού χαρακτήρα των σχέσεων ανάμεσα στα φύλα στο πλαίσιο του μεταπολιτευτικού φεμινιστικού κινήματος.

Published in φωτογραφία

Η Οδύσσεια περιέγραψε με μοναδικό τρόπο τον νόστο, τη βαθιά επιθυμία επιστροφής στη ζωή που διακόπηκε σε μια πατρίδα που περιμένει. Η σύγχρονη εκδοχή της αφορά στη μαρτυρική προσφυγική έξοδο, την αναζήτηση μιας άλλης ζωής σε έναν μακρινό, άγνωστο τόπο που συμβολίζει την ευημερία και την ασφάλεια.

Published in φωτογραφία
Σελίδα 1 από 3