Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/xpress/public_html/components/com_k2/models/item.php on line 763

«Θυμάμαι....»: Το βιογραφικό μυθιστόρημα του Κώστα Ανιτσά

«Θυμάμαι....»
Συγγραφέας: Κώστας Σ. Ανιτσάς
Εκδόσεις: Ιωλκός
Ημερομηνία έκδοσης: 2014
Περιγραφή: Το βιογραφικό μυθιστόρημα του Κώστα Ανιτσά, είναι ένα οδοιπορικό που εκτυλίσσεται πριν και μετά το γεφύρωμα των δύο τελευταίων αιώνων και περιγράφει σημαντικά γεγονότα των τεσσάρων Ηπείρων, όπως ο ίδιος τα βίωσε. Περιέχει, θύμισες από δύο παγκόσμιους πολέμους, την Μικρασιατική καταστροφή και δύο εμφύλιους. Γεωγραφικά διατρέχει την Αίγυπτο των Ελλήνων, την Αφρική των αποικιών και του Απαρτχάιντ, την Ευρώπη του Χίτλερ και του Ολοκαυτώματος καθώς επίσης, τα Γκούλαγκ, τις φυλακές και τα στρατόπεδα συγκέντρωσης, την ευημερία του 1920 και το κραχ του '29.

Περιγράφει τη ζωή, τα τσιφλίκια σε μεγάλα αγροκτήματα, την επαφή με την αγροτιά και τη γη. Ξεφεύγει σε πύργους ονείρων. Όλα τα παραπάνω και άλλα πολλά, παρουσιάζονται “ζωντανά”, σαν να τα βιώνεις σήμερα, στο βιβλίο του Κώστα Σ. Ανιτσά “Θυμάμαι”.
Μια διαδρομή στο χρόνο και στη ζωή. Βρεθείτε στην Αίγυπτο των Ελλήνων, στην Αφρική του Απαρτχάιντ και του Μαντέλα. Θα ζήσετε στον πόλεμο και στον θάνατο, στις φυλακές και στην πείνα. Στην Ευρώπη των ιδεών και των εμφυλίων, της μόρφωσης και του σκοταδισμού, αλλά και στην Ευρώπη της ελπίδας και της δημιουργίας.
Παρουσίαση βιβλίου
Η παρουσίαση του βιβλίου θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2014 στις 19:00, στο Αμφιθέατρο “Αντώνης Τρίτσης” του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Αθηναίων (Ακαδημίας 50)
Την παρουσίαση θα κάνει ο Κωνσταντίνος Ι. Κορίδης (Υπεύθυνος των εκδόσεων Ιωλκός).


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/xpress/public_html/templates/jsn_time_free/html/com_k2/templates/default/item.php on line 164
Rate this item
(0 votes)