Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/xpress/public_html/components/com_k2/models/item.php on line 763

Σαν σήμερα: Sarita Montiel, Dean Torrence (Jan and Dean), Tom Scholz (Boston).

Πότε: 10 Μαρτίου 1928
Πού: Campo de Criptana, Giudad Real, Spain
Τι: Γεννήθηκε η Sarita Montiel
Σαν σήμερα: Πριν 85 χρόνια γεννήθηκε στο Campo de Criptana στην περιοχή Giudad Real της αυτόνομης κοινότητας Castillia - La Mancha στην Ισπανία, η ηθοποιός και τραγουδίστρια Sara (Sarita) Montiel (María Antonia Alejandra Vicenta Elpidia Isidora Abad Fernández).

Έγινε γνωστή από τις ταινίες στις οποίες πρωταγωνίστησε στη δεκαετία του '50, μεταξύ των οποίων και η περίφημη "Βιολετέρα" το 1958. Συνολικά εμφανίστηκε μέχρι σήμερα σε 51 κινηματογραφικές ταινίες και ηχογράφησε 27 άλμπουμ. Στο βίντεο (1) ερμηνεύει τη "Violetera" σε μια σκηνή  της ομώνυμης ταινίας.


Πότε: 10 Μαρτίου 1940
Πού: Los Angeles, California
Τι: Γεννήθηκε ο Dean Torrence (Jan & Dean)
Σαν σήμερα: Πριν 73 χρόνια γεννήθηκε στο Λος Άντζελες ο Dean Torrence (Dean Ormsby Torrence), μέλος των Jan & Dean, του περίφημου ντούο της μουσικής "surf", είδος το οποίο έκαναν πολύ δημοφιλές οι Beach Boys. Η καριέρα τους ξεκίνησε το 1958, αλλά μπήκε σε τροχιά εξαιρετικής ανόδου το 1963, όταν γνωρίστηκαν με τον Brian Wilson , μέλος και βασικό συνθέτη των τραγουδιών των Beach Boys, o oποίος έγραψε την πολύ μεγάλη επιτυχία τους "Surf City", που έγινε #1 στις ΗΠΑ. Ακολούθησαν σε επιτυχία το "Drag City" (#10), το "Dead Man's Curve" (#8) και το "The Little Old Lady From Pasadena" (#3) , που κυκλοφόρησαν το 1964. Παράλληλα με τη δουλειά του στο στούντιο ο Dean Torrence ασχολήθηκε με την ιδιόκτητη εταιρεία γραφικών τεχνών, η οποία ειδικευόταν στη φιλοτέχνηση εξωφύλλων δίσκων, εργασία για την οποία τιμήθηκε με το Grammy για το εξώφυλλο της χρονιάς το 1973. Το τελευταίο άλμπουμ του ντούο κυκλοφόρησε το 2010.
Στο βίντεο (2) ο Jan (αριστερά) και ο Dean (δεξιά) ερμηνεύουν τη μεγάλη τους επιτυχία "The Little Old Lady From Pasadena".


Πότε: 10 Μαρτίου 1947
Πού: Τoledo, Ohio, USA
Τι: Γεννήθηκε ο Tom Scholz (Boston)
Σαν σήμερα: Πριν 66 χρόνια γεννήθηκε στο Toledo του Οχάιο ο κιθαρίστας, οργανίστας, τραγουδοποιός και εφευρέτης Tom Scholz (Donald Thomas Scholz), ιδρυτικό μέλος του rock συγκροτήματος Boston. Ο Scholz ήταν ο παραγωγός και συνθέτης των μεγάλων τους επιτυχιών, στις οποίες συγκαταλέγονται το "More Than A Feeling" (#5 το 1976), το "Don't Look Back" (#4 το 1978) και το "Amanda" (#1 το 1986). Οι Boston έχουν πραγματοποιήσει πωλήσεις άνω των 31 εκατομμυρίων άλμπουμ στις ΗΠΑ, εκ των οποίων 17 εκατομμύρια για το πρώτο τους άλμπουμ με τίτλο το όνομά τους. O Scholz είναι επιπλέον ο εφευρέτης του ενισχυτή ηλεκτρικής κιθάρας Rockman.
Στο βίντεο οι Boston ερμηνεύουν την πρώτη μεγάλη τους επιτυχία "More Than A Feeling". O Tom Scholz είναι στη lead κιθάρα (αριστερά με τη χρυσή Gibson Les Paul).

 


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/xpress/public_html/templates/jsn_time_free/html/com_k2/templates/default/item.php on line 164
Rate this item
(0 votes)

Media

1 - 2 - 3 -