Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/xpress/public_html/components/com_k2/models/item.php on line 763

Σαν σήμερα: Terry Hall (Specials), Paul Atkinson (The Zombies).

Πότε: 19 Μαρτίου 1959
Πού: Coventry, England
Τι: Γεννήθηκε ο Terry Hall (Specials)
Σαν σήμερα: Πριν 53 χρόνια γεννήθηκε στο Coventry της Αγγλίας ο τραγουδιστής και τραγουδοποιός Terry Hall (Terence Edward Hall). Έγινε γνωστός ως αρχηγός του συγκροτήματος Specials, που γνώρισαν μεγάλη επιτυχία στην Αγγλία και την Ευρώπη γενικότερα με τις #1 επιτυχίες τους.

"Too Much Too Young" το 1980 (στο ΕΡ "The Special AKA) και "Ghost Town" το 1981. Mετά τους Specials o Hall δημιούργησε τους Fun Boy Three, που επίσης γνώρισαν επιτυχία με τα τραγούδια τους "Tunnel Of Love" και "Our Lips Are Sealed" μεταξύ 1981 και 1983. Από το 1984 μέχρι το 1987 ήταν αρχηγός των Colourfield, οι οποίοι δεν ήταν ιδιαίτερα επιτυχημένο σχήμα. Το 1994 προσπάθησε να δημιουργήσει προσωπική καριέρα με το άλμπουμ "Home", αλλά, τα αποτελέσματα δεν τον δικαίωσαν. Πολύ αργότερα, το 2008, φορμάρησε εκ νέου τους Specials, με σκοπό να πραγματοποιήσουν περιοδείες και ίσως κάποιες νέες ηχογραφήσεις.
Στο βίντεο (1) οι Specials ερμηνεύουν τη #1 επιτυχία τους, "Ghost Town".


Πότε: 19 Μαρτίου 1946
Πού: Cuffley, Hertfordshire, England
Τι: Γεννήθηκε ο Paul Atkinson (The Zombies)
Σαν σήμερα: Πριν 66 χρόνια γεννήθηκε στο Cuffley, μια κωμόπολη στη νοτιοδυτική Αγγλία ο κιθαρίστας Paul Atkinson (Paul Ashley Warren Atkinson), μέλος των Zombies. Oι Zombies δημιουργήθηκαν το 1961 και γνώρισαν την επιτυχία 3 χρόνια αργότερα με το single "She's Not There", που έγινε #2 hit στις ΗΠΑ και #12 στην πατρίδα τους. Η επιτυχία στην αντίπερα ακτή συνεχίστηκε με το "Tell Her No", που έφθασε μέχρι το #6 το 1965 και ολοκληρώθηκε με το "Time Of The Season", #3 το 1969. Mετά τη διάλυση των Zombies o Paul Atkinson έγινε A&R (Artist and Repertoire) man σε δισκογραφική εταιρεία και ήταν αυτός που ανακάλυψε και πρόσφερε δισκογραφικά συμβόλαια στους ABBA, τον Bruce Hornsby, τους Mr. Mister και τους Judas Priest. Έφυγε από τη ζωή την 1η Απριλίου 2004 στη Santa Monica της Καλιφόρνια.
Στο βίντεο (2) οι Zombies ερμηνεύουν την επιτυχία τους "Tell Her No". O Paul Atkinson (στα αριστερά του τραγουδιστή Colin Blunstone) εμφανίζεται κυρίως στο πρώτο και το τελευταίο πλάνο.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/xpress/public_html/templates/jsn_time_free/html/com_k2/templates/default/item.php on line 164
Rate this item
(0 votes)

Media

-1- -2-