Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/xpress/public_html/components/com_k2/models/item.php on line 763

Σαν σήμερα: John Evan (Jethro Tull), Milan Williams (Commodores), Lady Gaga.

Πότε: 28 Μαρτίου 1948
Πού: Blackpool, Lancashire, England
Τι: Γεννήθηκε ο John Evan (Jethro Tull)
Σαν σήμερα: Πριν 65 χρόνια γεννήθηκε στο Blackpool του Lancashire, στη βορειοδυτική Αγγλία, ο πιανίστας John Evan (John Spencer Evans), μέλος των Jethro Tull από τον Απρίλιο του 1970 έως τον Ιούνιο του 1980. Το 1962 ο Evans ξεκίνησε να παίζει ντραμς στο συγκρότημα The Blades, στο οποίο συμμετείχαν ο Ian Anderson (φωνή, φυσαρμόνικα) και ο Jeffrey Hammond (μπάσο).

Αργότερα η μπάντα έγινε επταμελής και ο Evans μεταπήδησε στο πιάνο, παραχωρώντας τη θέση του ντράμερ στον Barrie Barlow. To συγκρότημα άλλαξε όνομα και λεγόταν Τhe John Evan Band (o Evans αφαίρεσε το "s" από το επώνυμό του). Το 1967 ο Anderson, ο Glenn Cornick (μπάσο), Mick Abrahams (κιθάρα) και Clive Bunker (τύμπανα) δημιούργησαν τους Jethro Tull και κυκλοφόρησαν το 1968 το πρώτο τους άλμπουμ 'This Was' και το 1969, μετά από κάποιες αλλαγές στα μέλη, το δεύτερο με τίτλο 'Stand Up'. O Evan έγινε μέλος τους το 1970 και ήταν παρών στην ηχογράφηση του τρίτου άλμπουμ της μπάντας 'Benefit'. Συνολικά σαν μέλος των Jethro Tull o Evan ηχογράφησε 13 άλμπουμ. Μετά την αποχώρησή του από το συγκρότημα σχημάτισε τους Tallis, με τον επίσης αποχωρήσαντα David Palmer. Aργότερα ασχολήθηκε αποκλειστικά με την ιδιόκτητη κατασκευαστική εταιρεία του.
Στο βίντεο (1) οι Jethro Tull με τον John Evan στο πιάνο, ερμηνεύουν τη μεγάλη τους επιτυχία "Locomotive Breath", που προέρχεται από το άλμπουμ 'Aqualung'.


Πότε: 28 Μαρτίου 1948
Πού: Okolona, Mississippi, USA
Τι: Γεννήθηκε ο Milan Williams (Commodores)
Σαν σήμερα: Πριν 64 χρόνια γεννήθηκε στη μικρή πόλη Okolona του Mississippi ο πιανίστας και συνθέτης Milan B. Williams, γνωστός από τη συμμετοχή του στο συγκρότημα της soul/funk μουσικής The Commodores. Ο Williams έγινε ιδρυτικό μέλος των Commodores το 1967, μετά τη διάλυση της προηγούμενης μπάντας του The Jays. Το νέο συγκρότημα είχε την πρώτη του επιτυχία το 1974 με το instrumental "Machine Gun", σύνθεση του Williams, και το 1976 έφθασε μέχρι το #5 των αμερικανικών charts με το "Sweet Love". Άλλη μια δική του σύνθεση το "Brick House" έφθασε μέχρι το #5 το 1977, αλλά τις πιο ψηλές θέσεις των charts μονοπώλησαν οι μελωδικές συνθέσεις του Lionel Richie "Easy" (#4), "Three Times A Lady" (#1), "Still" (#1) και "Oh No" (#4). Μετά την αποχώρηση του Richie το 1981 επήλθαν μερικές αλλαγές στη σύνθεση της μπάντας και το 1985 με το "Nightshift" (#3 στο Billboard) οι Commodores κερδίζουν το Grammy, για την καλύτερη ερμηνεία της R&B μουσικής από συγκρότημα. Ο Williams εγκατέλειψε το συγκρότημα το 1989, αρνούμενος να ακολουθήσει τους υπόλοιπους, για συναυλία στη Νότια Αφρική. Έφυγε από τη ζωή στο Τέξας τον Ιούλιο του 2006 κτυπημένος από τον καρκίνο.
Στο βίντεο οι Commodores με τον Milan Williams στο ηλεκτρικό πιάνο και τον Lionel Richie στο συνθεσάιζερ, ερμηνεύουν το κομμάτι που τους έκανε γνωστούς, το "Machine Gun".


Πότε: 28 Μαρτίου 1986
Πού: New York City
Tι: Γεννήθηκε η Lady Gaga
Σαν σήμερα: Πριν 26 χρόνια γεννήθηκε στη Νέα Υόρκη η τραγουδίστρια και τραγουδοποιός Lady Gaga (Stefani Joanne Angelina Germanotta). Ξεκίνησε να παίζει το 2007 στη ροκ σκηνή Manhattan's Lower East Side κι εκεί την ανακάλυψε ο καλλιτέχνης της R&B και παραγωγός Akon, που της πρόσφερε δισκογραφικό συμβόλαιο. Το πρώτο της άλμπουμ The Frame έγινε #1 στις ΗΠΑ και πολλές άλλες χώρες, όπως #1 έγιναν και τα singles "Just Dance" και "Poker Face". Την ίδια τύχη είχαν και τα δυο επόμενα άλμπουμ 'The Fame Monster' (2009) και 'Born This Way' (2011) και τα singles "Bad Romance", "Telephone", :Alejandro", "Born This Way", "Judas" και "The Egde Of Glory".
Στο βίντεο η Lady Gaga ερμηνεύει την επιτυχία της "The Edge Of Glory".


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/xpress/public_html/templates/jsn_time_free/html/com_k2/templates/default/item.php on line 164
Rate this item
(0 votes)

Media

-1- -2- -3-