Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/xpress/public_html/components/com_k2/models/item.php on line 763

Ο Keith Jarrett αντιμετωπίζει ένα μέλλον δίχως πιάνο

Ο Keith Jarrett αντιμετωπίζει ένα μέλλον δίχως πιάνο Photo © Henry Leutwyler / ECM Records

Αυτό το μήνα ο Keith Jarrett, 75 ετών, έσπασε τη σιωπή, δηλώνοντας ξεκάθαρα τι του συνέβη:

Ένα εγκεφαλικό επεισόδιο στα τέλη Φεβρουαρίου 2018, ακολουθούμενο από ένα άλλο τον Μάιο του ίδιου έτους, δεν θα του επιτρέψουν να εμφανιστεί ξανά στο κοινό.
«Ήμουν παράλυτος», είπε στους New York Times, μιλώντας τηλεφωνικώς από το σπίτι του στο βορειοδυτικό Νιου Τζέρσεϋ. «Η αριστερή μου πλευρά παραμένει εν μέρει παράλυτη. Προσπαθώ να περπατήσω με μπαστούνι, αλλά χρειάστηκε πολύς χρόνος για αυτό. Χρειάστηκε ένας χρόνος ή περισσότερο».
Αρχικώς δεν συνειδητοποίησε πόσο σοβαρό ήταν το πρώτο του εγκεφαλικό επεισόδιο. Αλλά μετά την εμφάνιση περισσότερων συμπτωμάτων, μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο, όπου σταδιακά ανέκαμψε αρκετά ώστε να λάβει εξιτήριο.
Το δεύτερο εγκεφαλικό επεισόδιο συνέβη στο σπίτι του και μετακομίσθηκε αμέσως σε νοσηλευτικό κέντρο. Κατά τη παραμονή του εκεί, από τον Ιούλιο του 2018 έως τον περασμένο Μάιο, έκανε σποραδική χρήση της αίθουσας που είχε ένα πιάνο, παίζοντας κάποιες μουσικές φράσεις με το δεξί χέρι. «Προσπαθούσα να προσποιηθώ ότι ήμουν Μπαχ με το ένα χέρι», είπε.
Όταν προσπάθησε να παίξει μερικές γνωστές μελωδίες bebop στο στούντιο του σπιτιού του πρόσφατα, ανακάλυψε ότι τους είχε ξεχάσει. Εκτός από περιστασιακά κενά στη μνήμη η ομιλία του είναι διαυγής και κατανοητή.
«Δεν ξέρω ποιο είναι το μέλλον μου», πρόσθεσε.
«Το περισσότερο που αναμένεται να ανακάμψει στο αριστερό χέρι μου, είναι πιθανώς η ικανότητα να κρατάω ένα κύπελλο σε αυτό.»

Περισσότερα...


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/xpress/public_html/templates/jsn_time_free/html/com_k2/templates/default/item.php on line 164
Rate this item
(1 Vote)