Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/xpress/public_html/components/com_k2/models/item.php on line 763

Ηρώδειο: Οι φθινοπωρινές εκδηλώσεις εκτός του πλαισίου προγράμματος του Φ.Α.

Συναυλίες αγαπημένων συνθετών και τραγουδιστών, ενδιαφέρουσες θεατρικές και μουσικές παραστάσεις, καθώς και παραστάσεις χορού συνθέτουν το φθινοπωρινό πρόγραμμα των φετινών εκδηλώσεων του Ηρωδείου, εκτός του πλαισίου προγράμματος του Φεστιβάλ Αθηνών.

Μετά τη θετική γνωμοδότηση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου (ΚΑΣ) το οποίο ενέκρινε και τις 30 εκδηλώσεις, προβλέπεται ότι αυτές θα ξεκινήσουν στις 31 Αυγούστου και θα διαρκέσουν έως τις 9 Οκτωβρίου,
Στο ξεκίνημα θα παρουσιαστεί ένα αφιέρωμα στην Edith Piaf με την Anne Carrere και στη συνέχεια θα απολαύσουμε τον Διονύση Σαββόπουλο και την Ελένη Βιτάλη, την Ευανθία Ρεμπούτσικα, την Concha Buika, τον Μάριο Φραγκούλη και τον Γιώργο Περρή, τη Μαρία Φαραντούρη και τον Γιώργο Νταλάρα, τον Θάνο Μικρούτσικο, τον Βασίλη Παπακωνσταντίνου και τον Μίλτο Πασχαλίδη.

Επίσης, θα παρουσιαστούν οι παραστάσεις «Ορέστεια» σε σκηνοθεσία Γ. Χουβαρδά, «Πλούτος» σε σκηνοθεσία Γ. Κιμούλη, «Συρανό ντε Μπερζεράκ» σε σκηνοθεσία Γ. Κακλέα και «Λυσιστράτη» σε σκηνοθεσία Μ. Μαρμαρινού. Στις 10 Σεπτεμβρίου, το αθηναϊκό κοινό θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει τη μεγάλη χορεύτρια Σβετλάνα Ζαχάροβα στο πλαίσιο του έτους Ελλάδος-Ρωσίας.


Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων


ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ
31 Αυγούστου
Edith Piaf «The show» με την Anne Carrere και τη συμμετοχή 4 μουσικών και 6 χορευτών.


ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ


1 Σεπτεμβρίου
«Σήκω ψυχή μου δώσε ρεύμα». Μουσική παράσταση με τον Διονύση Σαββόπουλο, την Ελένη Βιτάλη και 7μελή ορχήστρα.
2 Σεπτεμβρίου
«Ρεμπέτικο Μυστήριο». Μουσικοθεατρική παράσταση με τους: Γ. Κιμούλη, Ηλ. Λογοθέτη, Δ. Ματσούκα, Οδ. Παπασπηλιόπουλο, Κ. Παπουτσάκη και Α. Φόνσου.
4 Σεπτεμβρίου
«Μικρασία φεύγαμε και για σένα λέγαμε». Μουσικοχορευτική παράσταση που παρουσιάζει τον πολιτισμό της Μ. Ασίας μέσα από παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια καθώς και από κείμενα μεγάλων λογοτεχνών της περιοχής.
5 Σεπτεμβρίου
Ευανθία Ρεμπούτσικα. Συναυλία με έργα της Ευανθίας Ρεμπούτσικα για τον κινηματογράφο και την τηλεόραση.
7 Σεπτεμβρίου
Θεατρική παράσταση «Ορέστεια» του Αισχύλου με τους: Κ. Μαρκουλάκη, Κ. Καραμπέτη, Ν. Κουρή, Στ. Γουλιώτη, Ν. Ψαρρά, Ιερ. Καλετσάνο, Κ. Αβαρικιώτη, Αλκ. Πουλοπούλου, Δ. Παπανικολάου, Σ. Κεκέ, Π. Βογιατζή και Χρ. Μαξούρη.
8 Σεπτεμβρίου
Alexandrov Academic ensemble of song and dance of the Russian Army. Μουσικοθεατρική παράσταση με τη συμμετοχή 130 χορωδών, μουσικών και χορευτών της Στρατιωτικής Ακαδημίας της Μόσχας.
10 Σεπτεμβρίου
Svetlana Zakharova-Vadim Repin. Μουσικοχορευτική παράσταση στο πλαίσιο του «2016: έτος Ρωσίας στην Ελλάδα»

12 Σεπτεμβρίου
Μπέρτολτ Μπρεχτ «Ζωή του Γαλιλαίου». Θεατρική παράσταση με τους: Κ. Καζάκο, Δ. Βούλτσο, Ηλ. Γιαννάκη, Φ. Δίπλα, Αντρ. Θανάσουλα, Δ. Καλαντζή κ.ά.
14 Σεπτεμβρίου
Θεατρική παράσταση «Πλούτος» του Αριστοφάνη με τους: Γ. Κιμούλη, Γ. Μπέζο, Π. Φιλιππίδη, Π. Χαϊκάλη, και 15μελή χορό.
15 Σεπτεμβρίου
Θεατρική παράσταση «Cyrano de Bergerac» με τους: Β. Χαραλαμπόπουλο, Δ. Ματσούκα, Κ. Μπερικόπουλο, Γ. Παπαγεωργίου κ.ά.
16 Σεπτεμβρίου
Μουσική παράσταση «100 κιθάρες για την Ελλάδα» με τους: Βαγγέλη Μπουντούρη, String Demons, Μάρφω Ραζή, την ορχήστρα «Κιθαρίστες» και παιδική χορωδία 150 παιδιών.
17 Σεπτεμβρίου
Μουσική παράσταση «Αν θυμηθείς το όνειρό μου-ο χορωδιακός Μίκης με τρόπο Επτανησιακό». Τριάντα περίπου τραγούδια και αποσπάσματα από διάφορα έργα μελοποιημένης ποίησης του Μ. Θεοδωράκη, σε χορωδιακή εκτέλεση συνοδεία συμφωνικής μαντολινάτας σε τρόπο Επτανησιακό.
18 Σεπτεμβρίου
Μουσικοχορευτική παράσταση «Tango en eros» με τη συμμετοχή της ορχήστρας «Tangarto» και 9 ζευγάρια χορευτών από την Αργεντινή και την Ευρώπη.
20 Σεπτεμβρίου
Συναυλία της «Concha Buika» με τη συμμετοχή της ΚΟΑ υπό τη διεύθυνση του Στ. Τσιαλή.
22 Σεπτεμβρίου
Θεατρική παράσταση «Οιδίποδας Τύραννος» του Σοφοκλή, μία συμπαραγωγή του Εθνικού θεάτρου με το θέατρο Vakhtangov της Μόσχας.
24 Σεπτεμβρίου
Θεατρική παράσταση «Λυσιστράτη» του Αριστοφάνη με τους: Αιμ. Χειλάκη, Γ. Μπινιάρη, Γ. Βογιατζή, Χ. Τσιτσάκη, Θ. Πάνου, Ελ. Τοπαλίδου, Λ. Παπαληγούρα, Αθ. Μαξίμου, Λ. Κιτσοπούλου κ.ά.

25 Σεπτεμβρίου
Μουσική παράσταση «Mediterranea» με τον Μάριο Φραγκούλη, τον Γιώργο Περρή και τη συμμετοχή 15μελούς ορχήστρας.
26 Σεπτεμβρίου
Μουσική παράσταση «Ταξίδια με την ποίηση» με την Άλκηστη Πρωτοψάλτη και τον Στέφανο Κορκολή.
28 Σεπτεμβρίου
Μουσική παράσταση «100 Τσιγγάνικα Βιολιά» -Budapest Gypsy Symphony Orchestra με τη συμμετοχή 100 δεξιοτεχνών που θα παρουσιάσουν τα διασημότερα έργα για συμφωνική ορχήστρα.
29 Σεπτεμβρίου
Ο Νορβηγός τραγουδιστής-τραγουδοποιός Sivert Hoyem σε συνθέσεις του συγκροτήματος Madrugada με τη συμμετοχή κορυφαίας Ελληνίδας ερμηνεύτριας.
30 Σεπτεμβρίου
Μουσικοθεατρική παράσταση «Εννέα και Πέντε» σε σκηνοθεσία Π. Βούλγαρη και τη συμμετοχή των: Β. Παπακωνσταντίνου, Χρ. Θηβαίου, Οδ. Ιωάννου και εξαμελούς ορχήστρας.


ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ


1 Οκτωβρίου
Συναυλία ορχηστικής μουσικής του Σταμάτη Σπανουδάκη όπου θα παρουσιαστούν νέες και παλιές συνθέσεις του.
2 Οκτωβρίου
Η Μαρία Φαραντούρη και ο Γιώργος Νταλάρας συναντούν τη Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων σε μια συναυλία υπό τη διεύθυνση του Λ. Καρυτινού.
3 Οκτωβρίου
Συναυλία «Μίκης Θεοδωράκης και μελοποιημένη ποίηση» σε καλλιτεχνική διεύθυνση Τατιάνας Παπαγεωργίου. Θα παρουσιαστούν έργα Ελλήνων και ξένων ποιητών που μελοποίησε ο Μ. Θεοδωράκης. Το πρόγραμμα θα εστιάσει στο βυζαντινό ύφος του συνθέτη.

4 Οκτωβρίου
«Η Αλέξια στο Ηρώδειο, μια μουσική αναδρομή στους σημαντικότερους σταθμούς της 30ετούς μουσικής της πορείας», με τη συμμετοχή της Συμφωνικής Ορχήστρας της ΕΡΤ.
5 Οκτωβρίου
«Αφιέρωμα στον Άλκη Αλκαίο» με τη συμμετοχή του Θ. Μικρούτσικου, του Β. Παπακωνσταντίνου και του Μ. Πασχαλίδη.
6 Οκτωβρίου
Συναυλία του Γιάννη Πάριου.
8 Οκτωβρίου
«The original Johann Strauss Orchestra». Συναυλία με τη συμμετοχή 25 μουσικών.
9 Οκτωβρίου
Συναυλία «Ο Ντελικανής». Με την ευκαιρία των 80 χρόνων από τον θάνατο του Ελ. Βενιζέλου παρουσιάζεται το έργο του Μ. Σκουλούδη, που αναφέρεται στην απότομη ενηλικίωση ενός παιδιού στο στενό περιβάλλον της Κρήτης τη δεκαετία του 1950.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/xpress/public_html/templates/jsn_time_free/html/com_k2/templates/default/item.php on line 164
Rate this item
(0 votes)