Items filtered by date: Μάρτιος 2017

Μοναδικό ταξίδι σε ένα .... μυθολογικό κήπο, με εκπληκτικά χρώματα, γραμμές και πλαστικότητα που πάντα καταφέρνει να εκπλήσσει ευχάριστα, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν τα έργα ζωγραφικής του Ρουσσέτου Παναγιωτάκη, έως τις 7 Απριλίου, στην Δημοτική Πνακοθήκη του Αγίου Νικολάου.

Published in ζωγραφική

Η Σουηδική Ακαδημία προειδοποίησε τον Μπομπ Ντίλαν (Ρόμπερτ Άλλεν Ζίμμερμαν) ότι ο χρόνος πιέζει και έχει περιθώριο έως τις 10 Ιουνίου 2017, προκειμένου να εκφωνήσει την «ομιλία αποδοχής» του βραβείου Νόμπελ Λογοτεχνίας. Σε διαφορετική περίπτωση, δεν θα λάβει ποτέ τα χρήματα που συνοδεύουν το βραβείο.

Τη Δευτέρα 20 Μαρτίου 2017, ξεκίνησαν στην Κρήτη τα γυρίσματα της νέας ταινίας του Παντελή Βούλγαρη «Το τελευταίο σημείωμα» τα οποία θα ολοκληρωθούν, κατά τις πρώτες εκτιμήσεις, μέσα με τέλη Μαίου. Προκειται για μια ταινία εποχής η οποία αναφέρεται στη περίοδο της Γερμανικής κατοχής όπου οι κατακτητές εκτελούν διακόσιους αγωνιστές στην Καισαριανή ως αντίποινα για την αντιστασιακή δράση τους, λίγους μήνες πριν από την απελευθέρωση της Αθήνας.

Published in documentary

Διήμερες εκδηλώσεις, για τον εορτασμό της ένταξης του αρχαιολογικού χώρου των Φιλίππων στον Κατάλογο Μνημείων Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Unesco, προγραμματίζει για το Σάββατο και την Κυριακή, 8 και 9 Απριλίου, ο δήμος Καβάλας και η Εφορεία Αρχαιοτήτων Καβάλας - Θάσου, με την παρουσία της υπουργού Πολιτισμού, Λυδίας Κονιόρδου.

Στην τελική ευθεία βρίσκεται το Vinyl is Back, η κορυφαία εκδήλωση για το βινύλιο στη χώρα, που έγινε θεσμός και γιορτάζει το 10ο τριήμερό του καλωσορίζοντας την άνοιξη γεμάτο βινύλια και μουσικές εκπλήξεις την Παρασκευή 17, Σάββατο 18 και Κυριακή 19 Μαρτίου στο «Μουσείο Αυτοκινήτου» με ελεύθερη είσοδο.

Σελίδα 1 από 2