Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/xpress/public_html/components/com_k2/models/item.php on line 763

Μια punk βραδιά με τους ANFO και τους Dismissers.

Το Merlin's Music Box παρουσιάζει την Παρασκευή 22 Δεκέμβρη στο ΙΛΙΟΝ plus μια βραδιά καθαρόαιμου punk με τους ANFO και τους Dismissers.

Οι ANFO ξεκίνησαν την πορεία τους στις 23 Ιανουαρίου του 2013.

Στις 10 Ιανουαρίου του 2014 κυκλοφόρησαν το πρώτο ομώνυμο Mini Lp τους. Ο ήχος τους ξεπερνάει τα στενά όρια του punk rock, που είναι και η κύρια, κοινή, μουσική καταβολή όλων των μελών της μπάντας. Η αρχική σύνθεση της μπάντας ήταν οι Σωτήρης Θεοχάρης, Νίκος Χαραλαμπόπουλος, Φώτης Πατίκας και Γιώργος Χλωρός. Στα τέλη του 2016 την θέση του Φώτη Πατίκα πήρε ο Βασίλης Ζερβακάκης. Τα τραγούδια τους έχουν ως κορμό την ουσιαστική απλότητα και το ανοιχτό πνεύμα του επαναστατικού Rock n Roll.


Οι ANFO είναι οι:
• Σωτήρης Θεοχάρης (φωνή, στίχοι, κιθάρα): Ξεκίνησε από τους “ΑΔΙΕΞΟΔΟ” το 1983. Στη συνέχεια η διαδρομή του στην ελληνική rock n roll σκηνή περιλαμβάνει τους: “Στάχτες”, “Σπυριδούλα”, “Ηχογλυκαιμία” και “NoMind”.
• Νίκος Χαραλαμπόπουλος – «Τσουλούφης» (μπάσο, φωνητικά): Ξεκίνησε και αυτός από τους “ΑΔΙΕΞΟΔΟ” , ενώ αργότερα βρέθηκε στους “Deus Ex Machina”, “No Logo”, και “Bad Luck Souls”.
• Βασίλης Ζερβακάκης (κιθάρα, φωνητικά): Ξεκίνησε παίζοντας στους "Surfing ded". Στη συνέχεια τον συναντάμε στους "Ded City Jetz” και στους “Lovitura”.
• Γιώργος Χλωρός (τύμπανα): Ξεκίνησε από διάφορα γκρουπ της Πάτρας. Η συνέχεια τον έφερε στους “NoMind”, ενώ παράλληλα συνεργάστηκε με τους “Dustbowl”, τους “Snails” και τους “Muddy Trail”.


Οι Dismissers είναι μία punk μπάντα από την Αθήνα και ξεκίνησαν την πορεία τους το Σεπτέμβρη του 2012. Έχουν αρκετά live στο ενεργητικό τους στηρίζοντας κυρίως καταλήψεις, στέκια και έχουν συμμετοχή σε συναυλίες αλληλεγγύης σε πρόσφυγες κλπ. 


Οι Dismissers είναι οι:
• Νίκος Τσουλούφης (φωνή, κιθάρα). Με πλούσιο βιογραφικό στην ιστορία της Ελληνικής rock’n’roll σκηνής, ξεκίνησε από το Αδιέξοδο σαν μπασίστας, ενώ αργότερα βρέθηκε τραγουδιστής στους Deus Ex Machina από το 1990 έως το 1995 .
• Δημήτρης Βάσσης (κιθάρα). Έχει υπάρξει μέλος σε punk rock μπάντες όπως οι Shackle Me Not, Healthy Drain, 3 Chord Sinners.
• Ίων Νικολάου(lead guitar) Συνεργασία με μπάντες της Ελληνικής Rock’n’Roll σκηνής όπως τους Outsiders(μπάσσο), Dustbowl(κιθάρα), The duo jet band(μπάσσο)
• Γιώργος Καρβουνίδης (μπάσο). Στο παρελθόν εχει παίξει με διάφορες metal/crossover/hardcore/punk μπάντες οπως οι Red Out, Άρνηση Eκτέλεσης Kαθήκοντος, Bad Luck Souls.
• Νίκος Βάσσης (τύμπανα). Έχει παίξει σε punk rock σχήματα όπως οι Shackle Me Not, 3 Chord Sinners και σε μπάντες που πειραματίστηκαν με ήχους funk και reggae/ska (Paranga Sound System).

MERLIN’S MUSIC BOX
Το Merlin’s Music Box ήταν, είναι και θα είναι ένα φανζίν που κυκλοφόρησε το πρώτο του τεύχος τον Οκτώβριο του 1989 και έκλεισε τον έντυπο κύκλο του το 1995, έπειτα από 26 τεύχη. Ενεργοποιήθηκε εκ νέου την άνοιξη του 2014, αυτή τη φορά ηλεκτρονικά, μέσω του facebook και της ιστοσελίδας του , με σκοπό την παρουσίαση μουσικών σχημάτων και καλλιτεχνών από το χώρο της rock (και όχι μόνον).


ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ


ΙΛΙΟΝ plus (Κοδριγκτώνος 17, Αθήνα)
Οι πόρτες ανοίγουν στις 21:00
Εισιτήριο: 6€
ΠΡΟΣΒΑΣΗ
Mε Ηλεκτρικό: Σταθμός Βικτώρια
Mε Λεωφορείο: Από 3ης Σεπτεμβρίου τα Λεωφορεία 054, 605 στάση Αγγελοπούλου
Από Πατησιών τα Λεωφορεία 608, 622, Α8, Β8 στάση ΟΤΕ Πεδίου Άρεως & 022, 224 στάση Πανελλήνιος
Με Τρόλεϊ: 3, 5, 11, 13, 14 στάση ΟΤΕ Πεδίου Άρεως & 2, 4 στάση Πανελλήνιος


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/xpress/public_html/templates/jsn_time_free/html/com_k2/templates/default/item.php on line 164
Rate this item
(0 votes)