Items filtered by date: Ιανουάριος 2019

Μία φράση: «Ποτέ μην εμπιστεύεσαι τους Ναζί»*. Ένα βιβλίο - ντοκιμαντέρ για την αντίσταση του ανθρώπινου νου απέναντι στο απόλυτο σκοτάδι του ναζισμού. Ένα βιβλίο με παράλληλους αφηγηματικούς άξονες που αναπτύσσονται μέσα από προφορικές μαρτυρίες και καταγραφές, ημερολόγια και λοιπά γραπτά τεκμήρια.

Το Ιστορικό Αρχείο του ΕΚΠΑ, στο πλαίσιο της ενότητας «Ανοιχτές Συλλογές» της διοργάνωσης «Αθήνα 2018 Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου» του Δήμου Αθηναίων, διοργανώνει έκθεση με τίτλο: «Λογοτεχνικές Αρχειολογίες στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, 19ος & 20ος αιώνας».

Η μεγάλη αγάπη του για τα άτομα με προβλήματα όρασης τον οδήγησε στην εκμάθηση της γραφής Braille (Μπράιγ).

Για 5ο χρόνο οι Εκδόσεις Γαβριηλίδης αφιερώνουν τον Ιανουάριο στη μνήμη του Ολοκαυτώματος με το σύνθημα «Θυμόμαστε, δεν χρησιμοποιούμε».

Αν η εμφάνιση του τρίο στο JazzFest Berlin ήταν μια εξαιρετικά μεγάλη στιγμή για τους τρεις Έλληνες μουσικούς, η εμφάνιση τους στο «Κέντρο Πολιτισμού, Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος» είναι μια εξαιρετικά μεγάλη στιγμή για το ελληνικό κοινό προκειμένου να παρακολουθήσει με ελεύθερη είσοδο, το τρίο που διέπρεψε στο Βερολίνο το βράδυ της 2ας Νοεμβρίου, της χρονιάς που πέρασε.

Published in συναυλίες
Σελίδα 1 από 2