Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/xpress/public_html/components/com_k2/models/item.php on line 763

Η ΟΑΚ τιμά τη μνήμη της Μελίνας Μερκούρη

Η Μελίνα Μερκούρη στο βράχο της Ακρόπολης Η Μελίνα Μερκούρη στο βράχο της Ακρόπολης

Το Ίδρυμα Μελίνα Μερκούρη, παραχωρεί αρχειακό υλικό,στην ΟΑΚ, για εκπαιδευτικούς σκοπούς.

Το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, με αφορμή τη συμπλήρωση εκατό ετών από τη γέννηση της Μελίνας Μερκούρη και είκοσι πέντε ετών από την «κοίμησή» της, ανακηρύσσει το 2020 «Έτος Μελίνας Μερκούρη». Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση το γεγονός αυτό είναι «ο ελάχιστος φόρος τιμής στη γυναίκα που χαρακτηρίστηκε «η τελευταία Ελληνίδα θεά», αλλά δεν επαναπαύθηκε σε αυτόν τον τίτλο».
Η ΟΑΚ τιμώντας τη μνήμη της μεγάλης Ελληνίδας, της διεθνούς ηθοποιού του κινηματογράφου και του θεάτρου και της αγωνίστριας της Δημοκρατίας, σε συνεργασία με το Ίδρυμα «Μελίνα Μερκούρη», πραγματοποιεί Πρόγραμμα, με τίτλο «Γεννήθηκα Ελληνίδα», με σκοπό οι μαθητές να ενημερωθούν για τη ζωή και το έργο της, τη μάχη εναντίον της Δικτατορίας, τον αγώνα για την Επιστροφή των Μαρμάρων του Παρθενώνα, αλλά και τη μετέπειτα δημιουργία σημαντικών θεσμών (Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης, ΔΗΠΕΘΕ, ενοποίηση αρχαιολογικών χώρων Αθήνας).
Το Ίδρυμα «Μελίνα Μερκούρη» σε επιστολή του προς την Ορθόδοξο Ακαδημία Κρήτης, συγχαίρει και ευχαριστεί την ΟΑΚ για την πρωτοβουλία και ανακοινώνει την απόφασή του για την παραχώρηση του αρχειακού υλικού που διαθέτει, για τους εκπαιδευτικούς σκοπούς του Ιδρύματος, τονίζοντας πως: «Η Μελίνα Μερκούρη ως Υπουργός Πολιτισμού, ανέδειξε τη σχέση Πολιτισμού και σχολικής εκπαίδευσης και διαμόρφωσε το Πρόγραμμα “Μελίνα – Εκπαίδευση και Πολιτισμός”», που ως στόχο είχε την επαφή των παιδιών με τον Πολιτισμό από πολύ νεαρή ηλικία. Κατά τον Πρόεδρο του Ιδρύματος, κ. Χριστόφορο Αργυρόπουλο: «Ιδιαίτερη βαρύτητα έχει και το μήνυμα της Ορθοδόξου Ακαδημίας Κρήτης για την Επιστροφή των Μαρμάρων του Παρθενώνα, ενός σκοπού τον οποίον έθεσε η Μελίνα Μερκούρη και προωθεί το Ίδρυμα αλλά και η πολιτειακή και πολιτική ηγεσία της χώρας».
Παράλληλα και έχοντας ως στόχο την αυτενέργεια, οι μαθητές μπορούν να ετοιμάσουν τη δική τους εργασία με την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών στην τάξη, την οποία θα έχουν τη δυνατότητα να παρουσιάσουν σε εκδήλωση στις εγκαταστάσεις του Ιδρύματος. Το παρόν Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα διαρκεί καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους και απευθύνεται σε όλες τις σχολικές Τάξεις Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου.


Πληροφορίες:


Τηλ. : 28240 22500/22245
Email: oac@otenet.gr


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/xpress/public_html/templates/jsn_time_free/html/com_k2/templates/default/item.php on line 164
Rate this item
(0 votes)