Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/xpress/public_html/components/com_k2/models/item.php on line 763

Μηχανή λογοκρισίας: Μεσαίωνας του ψηφιακού κόσμου τα κακόβουλα εργαλεία του Facebook!

H διαδικασία με την οποία κρίθηκε το περιεχόμενο μιας ανάρτησης μας, ως ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟ, από κακόβουλο αλγόριθμο του Facebook, κρίνεται επιεικώς απαράδεκτη δεδομένου ότι το περιεχόμενο αφορούσε μια φωτογραφία με χορευτές κλασικού χορού.

Η φωτογραφία η οποία εστάλη με δελτίο τύπου από το γραφείο επικοινωνίας της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης (hellenic american union) για την προώθηση ενός αφιερώματος στον Ισπανόφωνο κινηματογράφο που συνδιοργανώνουν οι τρεις φορείς: Το Ινστιτούτο Θερβάντες της Αθήνας, το ίδρυμα SGAE, και η παραπάνω ένωση (HAU), αφορούσε κύκλο προβολών ταινιών που έχουν σκηνοθετηθεί από γυναίκες. Παραθέτουμε το link του περιεχομένου της επίμαχης ανάρτησης.

Το γεγονός του αποκλεισμού όπως μας τον ορίσανε με τις παρεμβάσεις τους, χθες, αποδεικνύει ότι το Facebook έχει γίνει ο ΜΕΣΑΙΩΝΑΣ του ψηφιακού κόσμου, αφού πλέον χρησιμοποιεί μεθόδους αποκλεισμού μέσω εργαλείων ψηφιακής επίβλεψης, δίχως μεσολάβηση ανθρώπινου παράγοντα -προφανώς στην πρώτη φάση της διαδικασίας- και δίχως να γνωρίζουμε με ποιους μηχανισμούς αντιμετωπίζονται, οι ενστάσεις σε ένα επόμενο στάδιο .
Δεν αρκέστηκαν, απλώς, στη διαγραφή του περιεχόμενου που αμφισβήτησαν (πως;), μέσω του κακόβουλου ψηφιακού εργαλείου τους (αλγόριθμος), αλλά προχώρησαν και στον αποκλεισμό ολόκληρου του περιεχομένου της σελίδας που έχει αναρτηθεί από το ξεκίνημα της έως σήμερα! Η "τιμωρία" διαρκεί έως 13 Δεκεμβρίου 2018, για ένα περιεχόμενο που ακόμα και οι ασαφείς κανόνες τους, το επιτρέπουν!

Οι ΗΘΕΛΗΜΕΝΕΣ ΑΣΑΦΕΙΕΣ στους κανόνες της πολιτικής του Facebook και οι απαράδεκτοι δίχως μέτρο αποκλεισμοί περιεχομένου, καθιστούν αναξιόπιστες τις υπηρεσίες τους οι οποίες δείχνουν να είναι χειρότερες κι από τα μέλη επιτροπών λογοκρισίας, ανά των κόσμο.
Εκείνες τις αποτελούσαν και τις αποτελούν υπάλληλοι απολυταρχικών καθεστώτων, ή χωρών ασθενικών δημοκρατιών και εν πάση περιπτώσει, τα μέλη εκείνων των επιτροπών προχωρούσαν στην απορριπτική διαδικασία τους βάσει κάποιου κριτηρίου. Στο Facebook, βάσει ποιου κριτηρίου, αποφασίζουνν;

Η χώρα μας (Ελλάδα) δεν ανήκει στις δέκα χώρες με την αυστηρότερη λογοκρισία όπως η Ερυθραία η Βόρεια Κορέα, η Σαουδική Αραβία, η Αιθιοπία, το Αζερμπαϊτζάν, το Βιετνάμ, το Ιράν, η Κίνα, η Μιανμάρ και η Κούβα. Αντίθετα, στη χώρα μας, ο νόμος προστατεύει την ελευθερία του Τύπου και την ελεύθερη έκφραση των καλλιτεχνών μέσω της τέχνης τους κι έχει τους δικούς της προστατευτικούς νόμους ενάντια στη συκοφαντία τη δυσφήμιση, τη βλασφημία, τη βωμολοχία, την ανταρσία ενάντια στο κράτος, την παιδική πορνογραφία, τη ρητορική μίσους κ. λ. π.
Στο Facebook παρεμβαίνουν σε αποκλεισμούς άνευ προηγηθείσας καταγγελίας και δίχως να τους επιτρέπετε από την Εθνική και διεθνή νομοθεσία. Πολύ δε περισσότερο, ΟΤΑΝ ΤΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΟΥΔΕΝΑ ΠΡΟΣΒΑΛΕΙ!

Ο Η/Υ μας, βρίσκεται σε ελληνικό έδαφος και οι ανά τον κόσμο χρήστες του facebook έχουν στη διάθεση τους όλα εκείνα τα εργαλεία με τα οποία μπορούν να αποκλείσουν, να διαγράψουν, να καταγγείλουν αν τους προσβάλει το περιεχόμενο που συναντούν στην αρχική σελίδα του προφίλ τους, ή να αποκλείσουν οι ίδιοι τον φίλο ή τη σελίδα που διαχειρίζεται ο καθένας από εμάς. Μια διαδικασία σε ένα πλαίσιο που μπορείς να το πεις ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ!
Βάσει ποιου δικαιώματος, λοιπόν, παρεμβαίνουν στα προσωπικά δεδομένα μας από την στιγμή που μέσω των ρυθμίσεων του profile μας, δεν ορίσαμε την οποιανδήποτε ανάμειξη τους στο περιεχόμενο που αναρτούμε στο facebook, από το artxpress;
Υπενθυμίζουμε αυτό το οποίο γράφουν οι ίδιοι στην αρχή της ειδοποίησης τους: "Η Σελίδα σας έχει τους....." (φωτογραφία δεξιά)
Αυτό, για εμάς σημαίνει ότι εκείνοι είναι διαχειριστές των λειτουργιών του Facebook κι όχι του περιεχομένου της ΣΕΛΙΔΑΣ ΜΑΣ. Εμείς είμαστε υπεύθυνοι έναντι των νόμων και ΜΟΝΟ για το περιεχόμενο που αναρτούμε.
Οι νόμοι υφίστανται τόσο σε εθνικό όσο και σε διεθνές επίπεδο και το facebook δεν μπορεί να λειτουργεί σαν να μην υπάρχουν. Όποιος θεωρεί ότι προσβάλλεται από το περιεχόμενο μας υπάρχουν νομικές διαδικασίες. Άλλωστε, δεν ανήκουμε στα ηλεκτρονικά περιοδικά που βασίζουν την δημοτικότητα τους σε ύβρεις και ψευδείς ειδήσεις.
ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΑΜΕΣΑ ΤΗΝ ΑΡΣΗ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΥ!

Από την διαχείριση του artXpress

Υ.Γ/ Είμαστε πολύ περίεργοι να μάθουμε ποιος αλγόριθμός θα κατανοήσει το περιεχόμενο αυτής της ένσταση μας.

Update 8/12/2018: Μετά από δύο ενστάσεις μας και τις ευγενικές ειρωνείες και χαμόγελα που ακολούθησαν ενοχλητικά προκειμένου να κινηθεί γρήγορα  η διαδικασία, επανέφεραν τις αναρτήσεις μας, τέσσερις ημέρες νωρίτερα από τον προσωρινό περιορισμό που είχαν ορίσει.
Όμως, αυτό δεν σημαίνει ότι τα ψηφιακά συστήματα επίβλεψης τα οποία έχουν ορισθεί για την παρακολούθηση των δραστηριοτήτων μας, δεν καραδοκούν έτοιμα να αποκλείσουν ανά πάσα στιγμή αυτό που θα θεωρήσουν οι αλγόριθμοι τους ακατάλληλο και θα βγει παράνομα "απορριπτέο". 


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/xpress/public_html/templates/jsn_time_free/html/com_k2/templates/default/item.php on line 164
Rate this item
(0 votes)