Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/xpress/public_html/components/com_k2/models/item.php on line 763

Δικαστική διαμάχη για την κούκλα με τη μορφή της Frida Kahlo

Δικαστική διαμάχη προκάλεσαν οι κούκλες με τη μορφή της Frida Kahlo, που κατασκευάζονται από εταιρεία η οποία συνεργάζεται με την αμερικανική βιομηχανία παιχνιδιών Mattel.

Μέλη της οικογένειάς της προσέφυγαν στη δικαιοσύνη κατά της κυκλοφορίας του προϊόντος στο Μεξικό και δικαιώθηκαν σε πρώτο βαθμό. Η παιχνιδοβιομηχανία Mattel πάντως, άσκησε έφεση με την ετυμηγορία να αναμένεται τον Ιούνιο.

«Η Φρίντα Κάλο δεν είναι προϊόν. Είναι καλλιτέχνις. Στην περίπτωση αυτή η Φρίντα Κάλο δεν μπορεί να είναι κούκλα. Δεν είναι πρέπον για την εικόνα ενός καλλιτέχνη του μεγέθους της Φρίντα Κάλο», ανέφερε η Μάρα Ρομέρο, ανιψιά της Κάλο.
Η οικογένεια της ζωγράφου από το Μεξικό συνεργάζεται με την Google σε ένα νέο πρόγραμμα με στόχο την ψηφιοποίηση του πλούσιου έργου της.

Η Φρίντα Κάλο θεωρείται μία από τις σημαντικότερες ζωγράφους του 20ου αιώνα. Ιδιαίτερα είναι τα αυτό-πορτρέτα της που αντανακλούσαν τις προσωπικές της εμπειρίες πόνου και απομόνωσης.

Η ζωή της ήταν γεμάτη από θυελλώδεις σχέσεις, μεταξύ των οποίων με τον Λέων Τρότσκι και τη χορεύτρια Ζοζεφίν Μπέικερ. Πέθανε το 1954 σε ηλικία 47 ετών, ενώ η ζωή της ήταν γεμάτη πόνο και μελαγχολία εξαιτίας της πολιομυελίτιδας που πέρασε μικρή, αλλά και ενός τροχαίου που είχε στα 18 της χρόνια που την οδήγησαν πολλές φορές στο χειρουργικό κρεβάτι. Ήταν παντρεμένη με τον τοιχογράφο Ντιέγκο Ριβέρα.

Πηγή:  naftemporiki.gr


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/xpress/public_html/templates/jsn_time_free/html/com_k2/templates/default/item.php on line 164
Rate this item
(0 votes)