Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/xpress/public_html/components/com_k2/models/item.php on line 763

Russ Solomon: Ο ιδρυτής της Tower Records πέθανε στα 92 με ένα ποτήρι ουίσκι στο χέρι

Ο φανταστικός επιχειρηματίας, ο οποίος δημιούργησε μια παγκόσμια αυτοκρατορία λιανικής πώλησης δίσκων, την πιο διάσημη εταιρεία στην ιστορία του Σακραμέντο, την Tower Records, πέθανε την Κυριακή το βράδυ από καρδιακή προσβολή. Ήταν 92 ετών.

Ο Russell Solomon παρακολουθούσε την τελετή απονομής των βραβείων Oscar την Κυριακή το βράδυ στο σπίτι του, στο Σακραμέντο, όταν συνέβη το περιστατικό, είπε ο γιος του, Michael Solomon, πρώην διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Tower Records.
Λίγο πριν πεθάνει σχολίαζε ειρωνικά για το τι φορούσε κάποιος ηθοποιός και το πόσο άσχημος ήταν. Σε κάποια στιγμή στρεφόμενος προς τη σύζυγο του, Patti Drosins, της ζήτησε να του ξαναγεμίσει το ποτήρι. Όταν εκείνη επέστρεψε, ήδη είχε πεθάνει.

Το 1952, ο Russell Solomon με λίγα ράφια που πήρε από το φαρμακείο που ανήκε στον πατέρα του, Clayton, ενοικίασε ένα χώρο και άνοιξε μια εταιρεία πωλήσεων δίσκων σε ένα κτίριο απέναντι από το φαρμακείο. Σύντομα βρέθηκε σε οικονομικές δυσκολίες, καθώς οι πωλήσεις δεν κατάφεραν να διατηρήσουν τα λειτουργικά έξοδα. Οκτώ χρόνια αργότερα, ο Solomon υπέγραψε μίσθωση για μια προθήκη έκτασης 460 τ.μ. στο Σαν Φρανσίσκο. Ενθουσιασμένος από την άμεση κερδοφορία του δεύτερου καταστήματος, ο Russell Solomon επεκτάθηκε στο Λος Άντζελες το 1970 και πρόσθεσε 26 ακόμα καταστήματα μέσα στα επόμενα δέκα χρόνια. 

Η Tower Records διέκοψε τη δραστηριότητά της τον Δεκέμβριο του 2006, μετά από δεύτερη χρεοκοπία επειδή πεισματικά αψήφησε τις ανερχόμενες δυνάμεις της ψηφιακής τεχνολογίας οι οποίες ανασχημάτισαν το είδος των μουσικών επιχειρήσεων περί διάθεσης και πώλησης ηχητικού περιεχομένου.
Όπως κι αν έχουν εξελιχθεί τα πράγματα στη μουσική βιομηχανία, ο Russell Solomon, δεν παύει να θεωρείται ως ο εφευρέτης του mega-store στην πώληση δίσκων.

1989: Tower Records στο Λονδίνο1989: Tower Records - Λονδίνο


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/xpress/public_html/templates/jsn_time_free/html/com_k2/templates/default/item.php on line 164
Rate this item
(0 votes)