Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/xpress/public_html/components/com_k2/models/item.php on line 763

Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων: εκπαιδευτικά προγράμματα σχολικού έτους 2017 - 2018

Κάθε χρόνο περίπου 60.000 μαθητές και μαθήτριες από όλη την Ελλάδα, προερχόμενοι από περισσότερα από 1.600 σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, επισκέπτονται τη Βουλή των Ελλήνων.

Οι επισκέψεις πραγματοποιούνται καθημερινά από τις 9.00΄μέχρι τις 20.00΄ και τα Σαββατοκύριακα από τις 9.00΄μέχρι τις 18.00΄. Μπορούν να λάβουν μέρος οι μαθητές και οι μαθήτριες όλων των τάξεων των σχολείων της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και της τελευταίας τάξης των σχολείων της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους 2017-2018 θα συνεχίσει την παρουσίαση των τακτικών εκπαιδευτικών προγραμμάτων του:

Επισκέψεις σχολείων στη Βουλή των Ελλήνων
Εργαστήρι Δημοκρατίας
Καλοκαιρινό Εργαστήρι Δημοκρατίας
Φιλοξενία απομακρυσμένων Γυμνασίων
Βουλή των Εφήβων
Δημοκρατία και Εκπαίδευση
Για τα δύο πρώτα από τα παραπάνω προγράμματα απαιτείται έγκαιρη κράτηση, λόγω της μεγάλης ζήτησης.

Επίσης, θα συνεχιστεί η παρουσίαση των δύο βιωματικών εκπαιδευτικών προγραμμάτων του προηγούμενου σχολικού έτους, τα οποία σχετίζονται με τις τρέχουσες περιοδικές εκθέσεις:
• Ερευνάμε και συζητάμε για τον κυβερνήτη Ιωάννη Καποδίστρια
• «Το προσωπικό είναι πολιτικό»: συζητώντας για τον φεμινισμό

Επιπλέον, θα προσφερθούν δύο νέα εκπαιδευτικά προγράμματα, στο πλαίσιο δύο νέων εκθέσεων:
• Ερευνάμε και συζητάμε για τον ποιητή Μανόλη Αναγνωστάκη
• Πανεπιστήμιο Αθηνών: 180 χρόνια από την ίδρυσή του
Για τα τέσσερα παραπάνω προγράμματα η κράτηση θέσεων θα γίνεται τηλεφωνικά (στους αριθμούς 210 3735247 και 210 3735245) από 11 Σεπτεμβρίου 2017, καθημερινά 9:00-16:00.

Τέλος, για τους μαθητές της Α´ τάξης των ΕΠΑΛ, για πρώτη φορά φέτος, θα προσφέρεται ένα φιλόδοξο και σύνθετο εκπαιδευτικό πρόγραμμα:
Αντισταθείτε!

Όλα τα εκπαιδευτικά προγράμματα του Ιδρύματος της Βουλής προσφέρονται δωρεάν, ενημερώνουν και προβληματίζουν τους μαθητές και αποσκοπούν στην καλλιέργεια της ιστορικής και πολιτικής παιδείας τους.

Περισσότερες πληροφορίες


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/xpress/public_html/templates/jsn_time_free/html/com_k2/templates/default/item.php on line 164
Rate this item
(0 votes)