Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/xpress/public_html/components/com_k2/models/item.php on line 763

Πέθανε ο σκηνοθέτης των ζόμπι, George A. Romero

Ο σκηνοθέτης George A. Romero, ο οποίος εκλαϊκεύσε την σύγχρονη κινηματογραφική εκδοχή των ταινιών ζόμπι, πέθανε στην ηλικία των 77 ετών.

Ο θάνατός του ανακοινώθηκε αρχικά την Κυριακή 16 Ιουλίου, από τους Los Angeles Times.
Ο Romero πέθανε στον ύπνο του μετά από επιπλοκές του καρκίνου που είχε στον πνεύμονα, σύμφωνα με μια δήλωση που δόθηκε εγγράφως από τον συνεργάτη παραγωγής του Romero, Peter Grunwald. Αργότερα η ανακοίνωση επιβεβαιώθηκε και από συγγενείς του.

Ο Romero ήταν γνωστός για την κλασική κλασική ταινία Night of the Living Dead, η οποία έκανε το ντεμπούτο της το 1968, η οποία συνεχίζει να επηρεάζει μερικούς από τους μεγαλύτερους σκηνοθέτες ταινιών τρόμου και γενικά το Χόλιγουντ.

Παρόλο που ο Romero δεν ξεκίνησε το είδος των ταινιών ζόμπι, ο αντίκτυπος της ταινίας του στους σκηνοθέτες που ασχολούνται με την ιδέα της ανθρωπότητας να αγωνίζεται για την επιβίωση ενάντια στις ορδές των νεκρών σε ένα μετα-αποκάλυπτικό περιβάλλον, είχε την μεγαλύτερη ενασχόληση από πολλούς σκηνοθέτες.

Εντούτοις, οι οπαδοί των ταινιών τρόμου, ξέρουν ότι ήταν το βιβλίο I Am Legend, του Richard Matheson,η πραγματική πηγή για την προέλευση των σύγχρονων ταινιών ζόμπι, γεγονός που ο Romero αναγνώρισε στο παρελθόν.
Στο παρακάτω βίντεο δείτε το τρεϊλερ της πρώτης ταινίας του Night of the Living Dead


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/xpress/public_html/templates/jsn_time_free/html/com_k2/templates/default/item.php on line 164
Rate this item
(0 votes)

Media