Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/xpress/public_html/components/com_k2/models/item.php on line 763

Κύκλος Σύγχρονου Ισπανικού Κινηματογράφου

To Ινστιτούτο Θερβάντες της Αθήνας, η Πρεσβεία της Ισπανίας στην Αθήνα και η Ελληνοαμερικανική Ένωση παρουσιάζουν τον Κύκλο Σύγχρονου Ισπανικού Κινηματογράφου 2019.

Οι προβολές πραγματοποιούνται την Δευτέρα 4, 11, 18, 25 Νοεμβρίου και 2 Δεκεμβρίου 2019 και ώρα 19:30 στο Θέατρο της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης (Μασσαλίας 22, Αθήνα). Όλες οι ταινίες προβάλλονται με ελληνικούς υπότιτλους.

Για να ορίσουμε σήμερα τον ισπανικό κινηματογράφο πρέπει να εστιάσουμε στην πολυφωνία των περιεχομένων του και στην ποικιλότητα των σχημάτων και μορφών της παραγωγής του, που αποτελούν διεθνές σημάδι ταυτότητας. Ο Κύκλος Σύγχρονου Ισπανικού Κινηματογράφου 2019, που παρουσιάζεται στην Ελληνοαμερικανική Ένωση για τέταρτη συνεχή χρονιά, περιλαμβάνει τρεις ταινίες μυθοπλασίας και δυο ντοκυμαντέρ. Πρόκειται για πέντε πολύ ανόμοιες ταινίες, χαρακτηριστικό πλέον του προγράμματος, που εκπροσωπούν τις διαφορετικές συνιστώσες και τις ποικίλες θεματικές ανησυχίες του ισπανικού κινηματογράφου.

Αναλυτικά:
Δευτέρα 4/11: Julia Ist (2017), της Elena Martín.
Διάρκεια: 90΄. Κατάλληλη για άνω των 12 ετών.
Η Χούλια αποφασίζει να πραγματοποιήσει το Erasmus της στο Βερολίνο. Η πόλη θα της δώσει ένα πιο παγωμένο καλωσόρισμα από το αναμενόμενο και αναγκάζεται να ζυγίσει την πραγματικότητα με τις προσδοκίες της.

Δευτέρα 11/11: Οι υπόλοιπες μέρες (2017), του Carlos Agulló.
Ντοκυμαντέρ. Διάρκεια: 90΄. Κατάλληλη για άνω των 12 ετών.
Ο αγώνας για τη ζωή είναι αναπόφευκτα στο τέλος, χαμένος. Το έργο του Δρ. Pablo Iglesias, Ιατρού της Παρηγορητικής Φροντίδας, ξεπερνά το θάνατο και εστιάζει στην ποιότητα ζωής.

Δευτέρα 18/11: Δεν ξέρω να λέω αντίο (2017), του Lino Escalera.
Διάρκεια: 97΄. Κατάλληλη για άνω των 12 ετών.
Ο πατέρας της Κάρλα βρίσκεται σε τελικό στάδιο λόγω ασθένειας. Μαζί, ξεκινούν ένα ταξίδι για να ξεφύγουν από την πραγματικότητα και να ανακτήσουν τον χαμένο χρόνο.

Δευτέρα 25/11: Saura (s) (2017), του Félix Viscarret.
Ντοκυμαντέρ, Διάρκεια: 86΄. Κατάλληλη για όλους.
O Carlos Saura, ένας ζωντανός μύθος. O Félix Viscarret, προσπαθεί να αναδείξει την πιο οικεία πλευρά του Saura μέσα από συνομιλίες της αραγονικής μεγαλοφυίας με τα 7 παιδιά του. Του Saura όμως δεν του αρέσει να μιλάει για το παρελθόν του.

Δευτέρα 2/12: Η Μαρία (και οι άλλοι) (2016), της Nely Reguera
Διάρκεια: 92΄. Κατάλληλη για άνω των 7 ετών.
Από τότε που πέθανε η μητέρα της, η Μαρία προσέχει τον πατέρα και τα αδέλφια της. Όταν ο πατέρας της ανακοινώνει ότι παντρεύεται την συμπαθή νοσοκόμα του, Κατσίτα, η Μαρία βλέπει τον κόσμο της να διαλύεται. Είναι η ώρα να ζήσει τη δική της ζωή.


ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ


Κύκλος Σύγχρονου Ισπανικού Κινηματογράφου 2019
Δευτέρα 4, 11, 18, 25 Νοεμβρίου & 2 Δεκεμβρίου 2019, 19:30
Θέατρο Ελληνοαμερικανικής Ένωσης (2ος όροφος), Μασσαλίας 22, Αθήνα
Eίσοδος ελεύθερη


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/xpress/public_html/templates/jsn_time_free/html/com_k2/templates/default/item.php on line 164
Rate this item
(0 votes)