Πέθανε ο σκηνοθέτης των ζόμπι, George A. Romero

Ο σκηνοθέτης George A. Romero, ο οποίος εκλαϊκεύσε την σύγχρονη κινηματογραφική εκδοχή των ταινιών ζόμπι, πέθανε στην ηλικία των 77 ετών.

Ο θάνατός του ανακοινώθηκε αρχικά την Κυριακή 16 Ιουλίου, από τους Los Angeles Times.
Ο Romero πέθανε στον ύπνο του μετά από επιπλοκές του καρκίνου που είχε στον πνεύμονα, σύμφωνα με μια δήλωση που δόθηκε εγγράφως από τον συνεργάτη παραγωγής του Romero, Peter Grunwald. Αργότερα η ανακοίνωση επιβεβαιώθηκε και από συγγενείς του.

Ο Romero ήταν γνωστός για την κλασική κλασική ταινία Night of the Living Dead, η οποία έκανε το ντεμπούτο της το 1968, η οποία συνεχίζει να επηρεάζει μερικούς από τους μεγαλύτερους σκηνοθέτες ταινιών τρόμου και γενικά το Χόλιγουντ.

Παρόλο που ο Romero δεν ξεκίνησε το είδος των ταινιών ζόμπι, ο αντίκτυπος της ταινίας του στους σκηνοθέτες που ασχολούνται με την ιδέα της ανθρωπότητας να αγωνίζεται για την επιβίωση ενάντια στις ορδές των νεκρών σε ένα μετα-αποκάλυπτικό περιβάλλον, είχε την μεγαλύτερη ενασχόληση από πολλούς σκηνοθέτες.

Εντούτοις, οι οπαδοί των ταινιών τρόμου, ξέρουν ότι ήταν το βιβλίο I Am Legend, του Richard Matheson,η πραγματική πηγή για την προέλευση των σύγχρονων ταινιών ζόμπι, γεγονός που ο Romero αναγνώρισε στο παρελθόν.
Στο παρακάτω βίντεο δείτε το τρεϊλερ της πρώτης ταινίας του Night of the Living Dead

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
Rate this item
(0 votes)

Media