Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/xpress/public_html/components/com_k2/models/item.php on line 763

«Vinyl is Back»: Ραντεβού τον Μάρτιο του 2017

To «9o Vinyl is Back» πέρασε ήδη στην ιστορία των εκθεσιακών διοργανώσεων, αποδεικνύοντας τούτη τη φορά, την δυναμική που έχει αναπτύξει στο χώρο των μουσικών δραστηριοτήτων της χώρα μας και ανανεώνει το ραντεβού του για το τριήμερο 17, 18 και 19 Μαρτίου 2017, το εορταστικό 10ο Vinyl is Back, το οποίο θα στεγαστεί και πάλι στο Ελληνικό Μουσείο Αυτοκινήτων!

Στον κύκλο των διοργανώσεων του «Vinyl is Back», οι διοργανωτές κατάφεραν να ικανοποιήσουν, πρωτίστως, την ανάγκη των «ψαγμένων» μουσικόφιλων και να βάλουν στην ίδια διαδικασία αυτούς που επισκέφθηκαν την έκθεση από απλή περιέργεια, διότι εκεί, συγκεντρώνεται ένας μεγάλος όγκος παραγωγής δίσκων βινυλίου με τον οποίο έρχεσαι σε άμεση επαφή κάτι το οποίο δεν στο προσφέρει το διαδίκτυο. Από την άλλη μεριά, η διοργάνωση αποκτά περαιτέρω ενδιαφέρον επειδή συνδυάζει: Το εκθεσιακό παζάρι, παλιάς και νέας παραγωγής δίσκων βινυλίου, με παράλληλες εκδηλώσεις, χορευτικών ομάδων, συναυλίες μουσικών σχημάτων, Dj sets, παρουσίαση παλαιών και νέων συστημάτων αναπαραγωγής ήχου, δημοπρασίες δίσκων, παρουσίαση δίσκων από εταιρείες της ανεξάρτητης μουσικής σκηνής κ.ο.κ. Όπως αναμένεται, ο κύκλος συμμετοχών θα διευρύνεται ολοένα και περισσότερο αφού το «Vinyl is Back» μετατρέπεται πλέον σε κέντρο συνάντησης όλων των ενδιαφερομένων σχετικώς με την παραγωγή ηχογραφημάτων.

Παρακάτω, διαβάστε τα πεπραγμένα του 9ου «Vinyl is Back», που μόλις τελείωσε:
Πιο…live από ποτέ, το 9ο Vinyl is Back, διεξήχθη από 9 έως 11 Δεκεμβρίου, γεμάτο συναυλίες και παράλληλες εκδηλώσεις, σε μια δύσκολη για την Ελλάδα περίοδο που η αγορά ψάχνει το φιλί της ζωής. Ωστόσο το αυθεντικό vinyl bazaar show προσέλκυσε και πάλι τους vinyl maniacs και τη νέα γενιά του βινυλίου. Η αγάπη και το πάθος τους για την μουσική και τα βινύλια, αλλά και το ενδιαφέρον για ό,τι συμβαίνει στο Vinyl is Back έφερε και πάλι πολύ κόσμο στο Μουσείο Αυτοκινήτων.
Περισσότεροι από 6.000 δίσκοι άλλαξαν χέρια και δισκοθήκες το τριήμερο, δίνοντας τροφή σε ατελείωτες ώρες ακρόασης!
Οι παράλληλες εκδηλώσεις του τριημέρου είχαν την τιμητική τους, με την συμμετοχή έξι σημαντικών συγκροτημάτων, μεταξύ των οποίων οι Σουηδοί Agusa, που ήταν το πρώτο ξένο γκρουπ που εμφανίστηκε στο Vinyl is Back και άφησε άριστες εντυπώσεις.

Echo Train - Φωτογραφία: Γιάννης Κανελλόπουλος - Δεκέμβριος 2016Echo Train - Φωτογραφία: Γιάννης Κανελλόπουλος - Δεκέμβριος 2016

Επίσης οι εμφανίσεις των συγκροτημάτων Echo Train με την υπέροχη σκηνική παρουσία της Ren και του πολύ καλού κιθαρίστα Greggy, οι She Tames Chaos με δεσπόζουσα μορφή την τραγουδίστρια Evi Hassapides και τη συμμετοχή της στο live των εξαιρετικών Robert Sin and The Huckleberries -δύο σχήματα που παρουσίασε η ανεξάρτητη δισκογραφική G.O.D. Records η οποία δραστηριοποιείται στο χώρο του βινυλίου-, οι ανερχόμενοι και ατμοσφαιρικοί Ciccada, από τα σπουδαιότερα συγκροτήματα των τελευταίων ετών και οι classic Ηρακλής και Λερναία Ύδρα, το έμπειρο σχήμα που πλαισιώνει η κόρη του Ηρακλή, Ειρήνη Τριανταφυλλίδη στο λαούτο και στα φωνητικά.

CiccadaCiccada

Σχήματα που έδωσαν μια ποιοτική μουσική νότα, δίνοντας την ευκαιρία στο κοινό να δει ένα πανόραμα ροκ μουσικής που προσέγγισε πολλά μουσικά στυλ. Το Vinyl is Back αυτή τη φορά ήταν αφιερωμένο στην ροκ μουσική και παρουσίασε συγκροτήματα που κυκλοφόρησαν νέους δίσκους τους σε βινύλια ή έχουν γράψει ιστορία στο βινύλιο, όπως ο Ηρακλής Τριανταφυλλίδης, συνεχίζοντας την σειρά συλλεκτικών συναυλιών στο Vinyl is Back. Ο ήχος ήταν προσεγμένος και άφησε απόλυτα ικανοποιημένο το κοινό και τους μουσικούς, με την ηχητική επιμέλεια και κάλυψη του AudioSl Club του Χρήστου Ψωμακέλη, μόνιμου συνεργάτη του Vinyl is Back. Στα live, τα συγκροτήματα έδειξαν την αλληλεγγύη τους καθώς υπήρξαν θετικοί αποδέκτες του πνεύματος της βινυλιο-γιορτής και κάλυψαν το ένα το άλλο όταν χρειάστηκε, ενώ τήρησαν το σφικτό πρόγραμμα παίζοντας όση η διάρκεια …ενός δίσκου βινυλίου.

Οι Agusa από την ΣουηδίαΟι Agusa από την Σουηδία

Στη διάρκεια των εμφανίσεων, υπήρχε ειδικός χώρος για πωλήσεις του μουσικού τους υλικού, το οποίο υπέγραψαν στους φίλους τους στο τέλος του live τους. Τα περισσότερα αυτόγραφα υπέγραψαν οι Echo Train, των οποίων τα βινύλια που έφεραν αποδείχθηκαν πολύ λίγα για την μεγάλη ζήτηση, που συνεχίστηκε να υπάρχει και την Κυριακή. Πολλά αυτόγραφα υπέγραψε και η Evi Hassapides, περσόνα του rock’n’roll, που σε όσους υπέγραψε το άλμπουμ των She Tames Chaos έχουν ένα υπέροχο βινύλιο με μια πραγματικά …«χαώδη» υπογραφή! Επίσης ανάρπαστα έγιναν και τα τρία βινύλια των Ciccada, μαζί και το νέο e.p. τους “Tales” που πρωτοπαρουσίασαν live στο Vinyl is Back, όπως και τα τρία βινύλια των Agusa, μεταξύ αυτών και το πρόσφατο live τους «Κάθαρσις»!

Οι πλειστηριασμοί σπάνιων δίσκων, που διεξήχθησαν για δεύτερη φορά, συγκέντρωσαν το ενδιαφέρον του κόσμου, αλλά η οικονομική στενότητα είχε τις επιπτώσεις της στη διεκδίκηση των δίσκων, όπου επικράτησε αυτή τη φορά μια διστακτικότητα. Οι δίσκοι που «χτυπήθηκαν» ήταν «Η Στιγμή» του Ηρακλή Τριανταφυλλίδη στα 50 ευρώ και το «Butterfly» των Hollies στα 70 ευρώ, ενώ διαδικτυακά εκδηλώθηκε ενδιαφέρον για το «Paris 1919» του John Cale, σε γιαπωνέζικη κόπια.
Η συμμετοχή της εξαιρετικής χορευτικής ομάδας Athens Lindy Hop με επικεφαλής την Μαριάντζελα Σαλίχου άφησε για δεύτερη φορά τις καλύτερες εντυπώσεις και έδειξε ότι δίκαια έχει κάνει μόδα την τρέλα του χορού σε κλασσικούς ρυθμούς στην Ελλάδα.

Dj Sets: Michalis Limnios

Dj Sets: Michalis Limnios

Οι d.j.s έδωσαν και πάλι τον καλύτερό τους εαυτό παίζοντας διαφορετικά μουσικά στυλ και έβαλαν όλη την τέχνη τους. Κατά σειρά εμφάνισης στα πικάπ του Vinyl is Back ήταν οι Χάκος Περβανίδης (Metal Hammer), Σάββας Συνοδινός (SouthernRock.gr), Nick The Stripper (Νικόλας Χατζηγιάννης), Μιχάλης Λημνιός (Blues.gr), Pene (Pop Up Coctail Bar), Πέτρος Αδάμ, Γιάννης Παναγόπουλος, Ανδρέας Άξιος The Wanderer και Ανδρέας Ρόζος, αρκετοί εξ αυτών σε πρώτη εμφάνιση στο Vinyl is Back.
Το Public, η μεγαλύτερη αλυσίδα πολυκαταστημάτων τεχνολογίας, πολιτισμού και ψυχαγωγίας στην Ελλάδα, ήταν ο Platinum Χορηγός και του 9ου Vinyl is Back, ενώ είχε το δικό του χώρο στην εκδήλωση, διαθέτοντας στο κοινό δίσκους βινυλίου, αλλά και ενημέρωση για προϊόντα (πικάπ, gadgets κ.α.) που ενδιαφέρουν τον κόσμο του βινυλίου και της μουσικής.
Στο 9ο Vinyl is Back συμμετείχαν επίσης το περιοδικό Metal Hammer που γιόρτασε εκεί τα 32 χρόνια κυκλοφορίας του με δώρα, εκπλήξεις και d.j set, και η εταιρεία «Βιντεορυθμός», με όλα τα καινούργια της πικ-απ και τα αξεσουάρ τους.
Τη χαρά της συμμετοχής απόλαυσαν όλοι οι εκθέτες δίσκων του Vinyl is Back που κάθε φορά δείχνουν ποικιλοτρόπως την αλληλεγγύη τους στο τριήμερο και ιδιαίτερα στο τέλος του τριημέρου και στο πιο δύσκολο κομμάτι που είναι το ξεφόρτωμα των δίσκων.
Το επόμενο μεγάλο ραντεβού, του Vinyl is Back, που θα γιορτάσει τη 10η διοργάνωση είναι 17-19 Μαρτίου στον ίδιο χώρο και με ελεύθερη είσοδο και πάλι.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/xpress/public_html/templates/jsn_time_free/html/com_k2/templates/default/item.php on line 164
Rate this item
(0 votes)