Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/xpress/public_html/components/com_k2/models/item.php on line 763

Η ΟΑΚ ανοίγει κάθε Σάββατο τη βιβλιοθήκη της στους μικρούς φίλους της

Από την Ορθόδοξο Ακαδημία Κρήτης ανακοινώθηκε το πρόγραμμα μιας σειράς εκπαιδευτικών δράσεων που θα διεξάγονται κάθε Σάββατο στο χώρο της βιβλιοθήκης της, με σκοπό να έρθουν τα παιδιά σε επαφή με το βιβλίο και να αναπτυχθεί μια βαθύτερη σχέση μαζί του.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

3/2/2018
Γνωριμία με τη Βιβλιοθήκη (9-12 ετών)
Τα παιδιά μαθαίνουν τους τρόπους οργάνωσης μιας Βιβλιοθήκης, καθώς και τους τρόπους αναζήτησης και εντοπισμού πληροφοριών με βάση το ηλεκτρονικό υλικό της, ενώ παράλληλα «ανοίγουν» κάρτα δανεισμού και έρχονται σε επαφή με τις υπηρεσίες που αυτή δύναται να τους παρέχει. 
17/2/2018
Απόκριες! (5-10 ετών)
«Ο Αρλεκίνος» και η δύναμη της φαντασίας, της αγάπης και της αισιόδοξης στάσης απέναντι στη ζωή... Διαβάζουμε το «Παραμύθι» της Ζωρζ Σαρρή και ζωγραφίζουμε τον δικό μας Αρλεκίνο!
24/2/2018 
Κυριακή της Ορθοδοξίας (6-12 ετών) 
Διαβάζουμε μύθους και παραμύθια της Ζωής Κανάβα από το βιβλίο της με τίτλο «Το αλφαβητάρι της Κυριακής» και μαθαίνουμε καλούς τρόπους συμπεριφοράς, καταγράφοντας τις λέξεις-κλειδιά των ιστοριών.
3/3/2018 
«Ο μικρός Συγγραφέας» (6-10 ετών)
Διαβάζουμε το βιβλίο του Νότη Ρόμα, «Ο μικρός Συγγραφέας» και μαθαίνουμε τα μυστικά, ώστε να γίνουμε και εμείς μικροί συγγραφείς, δημιουργώντας και γράφοντας στο τέλος τη δική μας ιστορία…
24/3/2018 
«Γεώργιος Καραϊσκάκης» (5-9 ετών)
Διαβάζουμε το βιβλίο του Φίλιππου Μανδηλαρά «Γεώργιος Καραϊσκάκης», με σκοπό οι ηρωικές πράξεις του Γεώργιου Καραϊσκάκη να εντυπωθούν στη μνήμη των παιδιών, μέσα από χαριτωμένα και απλά στιχάκια. Στο τέλος τα παιδιά θα ζωγραφίσουν την Ελληνική σημαία και θα γράψουν επάνω σε κάθε λωρίδα της, μια συλλαβή από τη φράση της Ελληνικής Επανάστασης «Ελευθερία ή Θάνατος».
31/3/2018 
Πορεία προς το Πάσχα (6-10 ετών)
Διαβάζουμε κείμενα μέσα από τη «Βίβλο για παιδιά» της Ζωής Κανάβα και συζητάμε ώστε να γίνει ακόμη πιο οικεία η Αγία Γραφή στα παιδιά.
14/4/2018 
«Έλμερ, ο παρδαλός ελέφαντας» (9-12 ετών)
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου (02/04), διαβάζουμε το παραμύθι «Έλμερ, ο παρδαλός ελέφαντας» του David Mckee και συζητάμε για αξίες, όπως ο σεβασμός στη διαφορετικότητα, τη φιλία και την αγάπη, τις οποίες ανακαλύπτουμε μέσα από το παιχνίδι! Ποιά χρώματα βλέπουμε στον Έλμερ; Εντοπίζουμε αυτά τα χρώματα στα ρούχα μας και στο φυσικό περιβάλλον και τον ζωγραφίζουμε!
21/4 /2018
«Βιβλία Παντού!» (9-12 ετών) 
Από τις 23 Απριλίου (Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου) και για ένα χρόνο, η πόλη της Αθήνας θα είναι η Παγκόσμια Πρωτεύουσα του Βιβλίου για το 2018. Η ελληνική πρωτεύουσα θα βρεθεί στο επίκεντρο του παγκόσμιου πολιτιστικού ενδιαφέροντος, με το μήνυμα «Βιβλία Παντού!». Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου, διαβάζουμε για την περιπλάνηση της μικρής Άννας μέσα από τα συναισθήματά της, που αποτυπώνονται στο βιβλίο με τίτλο «ΦΤΕΡΟ ΣΤΟΝ ΑΝΕΜΟ» της Maxine Trottier, όπου μαζί με την οικογένειά της έφυγε από το σπίτι της για ν’ αναζητήσει μία καλύτερη ζωή.


ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ


ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ
Κάθε Σάββατο 10:00 - 11:00 
Από 3 Φεβρουαρίου έως 24 Απριλίου 2018

Υπεύθυνος Εκπαιδευτικών Δράσεων

Ιωάννης Μουντογιαννάκης
Επιστημονικός Συνεργάτης - Βιβλιοθηκονόμος της ΟΑΚ

Επικοινωνία: τηλ. 28240 22500 / 22245
email: library@oac.gr
Ιστοσελίδα: 


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/xpress/public_html/templates/jsn_time_free/html/com_k2/templates/default/item.php on line 164
Rate this item
(0 votes)