Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/xpress/public_html/components/com_k2/models/item.php on line 763

Η Λέσχη Ελλήνων Γελοιογράφων σκιτσάρει για το προσφυγικό

Η Λέσχη Ελλήνων Γελοιογράφων σκιτσάρει για το προσφυγικό Σκίτσο του Γιάννη Καλαϊτζή.

Η έκθεση «Μετέωρο βήμα» περιοδεύει από τη Ρόδο έως τις Βρυξέλλες.

Ο πόνος, η οργή, η πίκρα, η υποκρισία και η ενοχή αποτυπώνονται και μεταφράζονται σε κριτική εικόνα, μέσα από τα εκφραστικά μέσα και την ιδιαιτερότητα της ματιάς 28 σκιτσογράφων, οι οποίοι υποκλίνονται στην αλληλεγγύη και τον ανθρωπισμό των απλών ανθρώπων και παρουσιάζουν έργα τους στην έκθεση σκίτσων με θέμα το προσφυγικό και τίτλο «Μετέωρο βήμα».

Η έκθεση παρουσιάζεται από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και τη Λέσχη Ελλήνων Γελοιογράφων, στο Νεστορίδειο Μέλαθρο (πλατεία Γ. Χαρίτου), στη Ρόδο. Τα επίσημα εγκαίνια θα τελέσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, τη Δευτέρα 7 Μαρτίου.

Σκίτσο του Πάνου Μαραγκού.Σκίτσο του Πάνου Μαραγκού.


Αφιερωμένη στη μνήμη του σκιτσογράφου Γιάννη Καλαϊτζή, σκίτσο του οποίου κοσμεί το εξώφυλλο τού συνοδευτικού της λευκώματος, η έκθεση, μετά τη Ρόδο, θα περιοδεύσει σε νησιά του Αιγαίου, στην Αθήνα και άλλα μέρη της Ελλάδας, με κατάληξη το κέντρο της Ευρώπης, τις Βρυξέλλες.

 

Σκίτσο του Κώστα Μητρόπουλου.Σκίτσο του Κώστα Μητρόπουλου.


Στο λεύκωμα που τη συνοδεύει, υπάρχουν χαιρετισμοί από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, και από τον περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, Γιώργο Χατζημάρκο, ο οποίος τονίζει: «Ενδέχεται λίγα σκίτσα να μην μπορούν να γκρεμίσουν την άδικη τάξη του κόσμου αυτού. Όμως, μπορούν να κάνουν τους ανθρώπους να συνεννοούνται πιο εύκολα και να επισημαίνουν τις πηγές των δεινών τους».

Οι σκιτσογράφοι
Στην έκθεση, παρουσιάζονται σκίτσα των: Καλαϊτζή Γιάννη, Αναστασίου Τάσου, Βλάχου Κώστα, Γεωργοπάλη Δημήτρη, Γρηγοριάδη Κώστα, Δερβενιώτη Σπύρου, Dranis, Ζάχαρη Πάνου, Ζερβούς Πέτρου, Ιωάννου Γιάννη, Κουντούρη Μιχάλη, Κυριακόπουλου Γιάννη (ΚΥΡ), Μακρή Ηλία, Μαραγκού Πάνου, Μήλα Παναγιώτη, Μητρόπουλου Βασίλη (BAS), Μητρόπουλου Κώστα, Μητσομπόνου Παναγιώτη, Ξένου Έφη, Παπαγεωργίου Βασίλη, Παυλίδη Βαγγέλη, Πετρουλάκη Ανδρέα, Ρουγγέρη Κωνσταντίνου, Soloup, Στάθη (Σταυρόπουλος), Τζαμπούρα Μαρίας, Χαντζόπουλου Δημήτρη, Χερουβείμ Βαγγέλη.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/xpress/public_html/templates/jsn_time_free/html/com_k2/templates/default/item.php on line 164
Rate this item
(0 votes)