Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/xpress/public_html/components/com_k2/models/item.php on line 763

«Δύο Μουσεία σε μια Ημέρα»

Πότε: Σάββατο 29 Ιουνίου 2103 στις 10.30
Που: Μουσείο Ιστορίας του Πανεπιστημίου Αθηνών  και Mουσείο Παύλου και Αλεξάνδρας Κανελλοπούλου
Τι: «Δύο Μουσεία σε μια Ημέρα»
Πόσο: ---------
Πληροφορίες - Δηλώσεις Συμμετοχής: 210 368 9502-05

Γιατί: Με επιτυχία συνεχίζεται το πρόγραμμα του Πανεπιστημίου Αθηνών «Δυο μουσεία σε μια ημέρα», στο οποίο επιστήμονες ξεναγούν τους πολίτες που ενδιαφέρονται, επιχειρώντας να τους μυήσουν στους πνευματικούς «θησαυρούς» της πόλης.

Το επόμενο Σάββατο 29 Ιουνίου στις 10.30 π.μ. το κοινό θα έχει την ευκαιρία να ξεναγηθεί στο Μουσείο Ιστορίας του Πανεπιστημίου Αθηνών αλλά και το Mουσείο Παύλου και Αλεξάνδρας Κανελλοπούλου. H ξενάγηση θα ξεκινήσει στο Mουσείο Παύλου και Αλεξάνδρας Κανελλοπούλου και θα ολοκληρωθεί στο Μουσείο Ιστορίας του Πανεπιστημίου Αθηνών. Η δράση «Δυο μουσεία σε μια ημέρα» ξεκίνησε στις 16/6 και συνεχίζεται με επιτυχία αλλά και αποδοχή από τους πολίτες της Αθήνας.

 

Τα μουσεία στα οποία θα ξεναγηθεί την ερχόμενη εβδομάδα το κοινό έχουν την δική τους ξεχωριστή ιστορία.

Το Μουσείο Παύλου και Αλεξάνδρας Κανελλοπούλου (Θεωρίας 12, 105 55 Πλάκα) ιδρύθηκε το 1976, μετά τη δωρεά της συλλογής του ζεύγους Κανελλοπούλου στο ελληνικό κράτος. Αρχικά στεγαζόταν στο διατηρητέο νεοκλασικό αρχοντικό Μιχαλέα στους βόρειους πρόποδες της Ακρόπολης, ενώ από το 2010 επαναλειτουργεί με την προσθήκη σε αυτό νέας πτέρυγας, που δημιουργήθηκε με τη δωρεά της αείμνηστης Αλεξάνδρας Κανελλοπούλου. Περιλαμβάνει αντικείμενα και έργα τέχνης από τους προϊστορικούς μέχρι και τους νεότερους χρόνους, αναδεικνύοντας τη διαχρονικότητα και συνέχεια του ελληνικού πολιτισμού.

Το Μουσείο Ιστορίας του Πανεπιστημίου Αθηνών (Θόλου 5, 105 56 Πλάκα) εγκαινιάστηκε το 1987 στο πλαίσιο του εορτασμού των 150 χρόνων του Πανεπιστημίου Αθηνών και στεγάζεται στην οικία του αρχιτέκτονα –πολεοδόμου Σταματίου Κλεάνθη που φιλοξένησε το πρώτο Πανεπιστήμιο της Ελλάδας από το 1837 έως το 1841.


Σημείο συγκέντρωσης: Μουσείο Παύλου και Αλεξάνδρας Κανελλοπούλου, Θεωρίας 12, 105 55 Πλάκα. Ώρα: 10.30 π.μ. Διάρκεια: 1 ½ ώρα περίπου.

 


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/xpress/public_html/templates/jsn_time_free/html/com_k2/templates/default/item.php on line 164
Rate this item
(0 votes)