Items filtered by date: Ιούνιος 2016

Έχοντας επιλέξει τρία πρωταγωνιστικά «δίδυμα» για τις τρεις συναυλίες που δίνει φέτος στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών, η ΚΟΑ αφιερώνει τη βραδιά της 5ης Ιουλίου σε δύο μυθικά πρόσωπα του σινεμά και της κινηματογραφικής μουσικής: τον Φεντερίκο Φελλίνι και τον Νίνο Ρότα, τα ονόματα των οποίων αρκούν για να ανακαλέσουν στη μνήμη μας περίφημες κινηματογραφικές σκηνές και λατρεμένες μελωδίες.

Published in Αρχείο

Ο μακροβιότερος συνεργάτης και κιθαριστής του Elvis Presley, Winfield Scott «Scotty» Moore (1931 - 2016), ο οποίος ήταν και μηχανικός ήχου, πέθανε χθες Τρίτη 28 Ιουνίου σε ηλικία 84 ετών.

Οι «Επτά επί Θήβας» του Αισχύλου, μια εξαιρετικά δυνατή πολιτική τραγωδία, της οποίας το κοινό δεν έχει την ευκαιρία να βλέπει συχνά, είναι η καλοκαιρινή παραγωγή του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος.

Τριετούς διάρκειας (2016-2019), θα είναι η θητεία των μελών του νέου Διοικητικού Συμβουλίου του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος, όπως ανακοινώθηκε και δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως η σύνθεση  από το Υπουργείο Πολιτισμού & Αθλητισμού. Τα μέλη είναι:

Στο Κρατικό Μουσείο Ερμιτάζ της Αγίας Πετρούπολης πραγματοποιήθηκαν με ιδιαίτερη επιτυχία την Παρασκευή 24 Ιουνίου 2016 τα εγκαίνια της έκθεσης " Το Βυζάντιο μέσα στους αιώνες".

Σελίδα 1 από 6