Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/xpress/public_html/components/com_k2/models/item.php on line 763

Άμεση ανάκληση λειτουργίας της ΑΕΠΙ ζητούν τα Επιμελητήρια

Να ανακληθεί η λειτουργία της ΑΕΠΙ ΑΕ και στο σχέδιο να συμπεριληφθεί διάταξη για υποχρεωτική διαπραγμάτευση μεταξύ χρηστών και δικαιούχων και κρατικό επίτροπο, καθώς κανείς χρήστης πλέον δεν εμπιστεύεται να συνεργαστεί με την ΑΕΠΙ χωρίς τις συγκεκριμένες ασφαλιστικές δικλείδες, ζητεί η επιμελητηριακή κοινότητα.

Συγκεκριμένα, το αίτημα διατυπώνεται στην νέα επιστολή που απέστειλε στην υπουργό Πολιτισμού Λυδία Κονιόρδου ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων και του ΕΒΕΑ Κωνσταντίνος Μίχαλος σχετικά με την τροποποίηση του σχεδίου νόμου που έχει καταρτίσει το υπουργείο Πολιτισμού και αφορά τη διαχείριση πνευματικών δικαιωμάτων.

Στην επιστολή τονίζεται ότι πρέπει να υπάρξουν ρυθμίσεις που θα αποδίδουν δικαιοσύνη σε ό,τι αφορά στη λειτουργία της κερδοσκοπικής εταιρείας ΑΕΠΙ ΑΕ, ιδιαίτερα μετά τη δημοσίευση του πορίσματος των ορκωτών λογιστών που αποκάλυψαν μεγάλες ατασθαλίες.

Όπως επισημαίνεται στην επιστολή προς την κ. Κονιόρδου, τέλος, είναι απορίας άξιο γιατί έγιναν τροποποιήσεις στο σχέδιο νόμου και δεν εισήχθη στη Βουλή προς ψήφιση άμεσα το αρχικό σχέδιο νόμου Μπαλτά που κατατέθηκε στις 4/7/2016 και με το οποίο ήταν σύμφωνοι όλοι οι ενδιαφερόμενοι.

Πηγή: tovima.gr


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/xpress/public_html/templates/jsn_time_free/html/com_k2/templates/default/item.php on line 164
Rate this item
(0 votes)