Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/xpress/public_html/components/com_k2/models/item.php on line 763

Ομιλία του Brian Eno στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών

Ο Brian Eno είναι μια από τις σημαντικότερες μορφές της σύγχρονης μουσικής, έχοντας στο ενεργητικό του ηχογραφήσεις που πραγματικά άλλαξαν το ρου της μουσικής δημιουργίας.

Έγινε γνωστός στο ευρύ κοινό χάρη στη συμμετοχή του στους Roxy Music, στη σημαντική συνεισφορά του ως παραγωγός στις ηχογραφήσεις σπουδαίων μουσικών της ποπ σκηνής όπως οι U2, David Bowie, Coldplay, Talking Heads, και βεβαίως ως «πατέρας» της ambient μουσικής. Λιγότερο γνωστή, ίσως, είναι η σημασία της πειραματικής και αβανγκάρντ σκηνής στη σταδιοδρομία του και η καθοριστική σημασία του John Cage αλλά και άλλων συνθετών όπως οι Morton Feldman, Steve Reich και LaMonte Young για τον εννοιολογικό τρόπο που προσεγγίζει τη μουσική δημιουργία. Μια άλλη διάσταση στο έργο του είναι η δουλειά του ως εικαστικός, η οποία κυριαρχεί στις δύο τελευταίες δεκαετίες της καριέρας του. Τέλος, δεν έπαψε ποτέ να σκέφτεται και να γράφει για τη μουσική, και ολοένα και περισσότερο να παίρνει θέση σε επίκαιρες κοινωνικές διαμάχες.

Την Τρίτη 4 Οκτωβρίου, ο Brian Eno θα βρεθεί στην Κεντρική Σκηνή της Στέγης, για να μας μιλήσει για τον κόσμο του σήμερα και τις κρίσιμες προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε, με αφετηρία όλη αυτή την συναρπαστικά ετερόκλητη εμπειρία του στην καρδιά του πολιτιστικού γίγνεσθαι από την δεκαετία του ’70 μέχρι σήμερα.

Την συζήτηση συντονίζει ο Χρήστος Καρράς, Γενικός Διευθυντής της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/xpress/public_html/templates/jsn_time_free/html/com_k2/templates/default/item.php on line 164
Rate this item
(0 votes)