Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/xpress/public_html/components/com_k2/models/item.php on line 763

Σαν σήμερα: Wes Montgomery, Mary Wilson (Supremes), David Gilmour (Pink Floyd), Kiki Dee.

Πότε: 6 Μαρτίου 1923
Πού: Indianapolis, Indiana, USA
Τι: Γεννήθηκε ο Wes Montgomery
Σαν σήμερα: Πριν 90 χρόνια γεννήθηκε στην Indianapolis της Indiana ο μεγάλος κιθαρίστας της jazz Wes Montgomery (John Leslie Montgomery), του οποίου η μοναδική τεχνική στη κιθάρα, έγινε η πηγή έμπνευσης για πολλούς μεταγενέστερους κιθαρίστες της jazz και της rock, όπως: ο George Benson, Stevie Ray Vaughan, o Jimi Hendrix, o Joe Satriani, o Lee Ritenour κ.ά.

Συνεργάστηκε με πολλά μεγάλα ονόματα της jazz, όπως ο Lionel Hampton, o Miles Davis, o Freddie Hubbard, o Tommy Flanagan, o Jimmy Smith κ.ά. και ήταν ο πρώτος που ηχογράφησε δίσκους της smooth jazz, συνοδευόμενος μάλιστα από μεγάλη ορχήστρα . Αν και έφυγε στα 45 του χρόνια από τη ζωή, ηχογράφησε σε μια δεκαετία πάνω από 30 άλμπουμ!
Δείτε στο βίντεο ένα μικρό αφιέρωμα στον Wes Montgomery.


Πότε: 6 Μαρτίου 1944
Πού: Greenville, Mississippi, USA
Τι: Γεννήθηκε η Mary Wilson (Supremes)
Σαν σήμερα: Πριν 69 χρόνια γεννήθηκε στο Greenville του Mississippi η τραγουδίστρια Mary Wilson, ιδρυτικό μέλος, μαζί με τη Florence Ballard και τη Diana Ross του θρυλικού τρίο των Supremes. Η Mary Wilson ήταν η μόνη, από τα αρχικά του μέλη, που παρέμεινε στο συγκρότημα σ' όλη την πορεία του, από το 1958 έως το 1977. Σαφώς ήταν στη σκιά της Diana Ross, η οποία ήταν η πρώτη φωνή σ' όλες τις μεγάλες επιτυχίες των Supremes μέχρι την αποχώρησή της το 1970, αλλά είχε τραγουδήσει ως πρώτη φωνή σε αρκετά τραγούδια, που περιλαμβάνονταν στα άλμπουμ τους. Το 1979 ακολούθησε προσωπική καριέρα.
Στο βίντεο οι Supremes, με τη Mary Wilson στο μέσον, ερμηνεύουν τη #1 επιτυχία τους "Baby Love" (1964).


Πότε: 6 Μαρτίου 1946
Πού: Cambridge, England
Τι: Γεννήθηκε ο David Gilmour (Pink Floyd)
Σαν σήμερα: Πριν 67 χρόνια γεννήθηκε στο Cambridge της Αγγλίας ο κιθαρίστας και τραγουδιστής David Gilmour (David Jon Gilmour), μέλος του εξαιρετικού συγκροτήματος της progressive rock μουσικής Pink Floyd. Έγινε το πέμπτο μέλος της μπάντας το 1967, μετά από πρόσκληση του ντράμερ Nick Mason και παρέμεινε ως βασικός κιθαρίστας μετά την αποπομπή του Syd Barrett. Κατά τη περίοδο αποχώρησης του Roger Waters o Gilmour ανέλαβε και τα καθήκοντα του βασικού τραγουδιστή. Έχει ηχογραφήσει με τους Pink Floyd 15 στούντιο άλμπουμ, από το Saucerful Of Secrets του 1968 έως το P.U.L.S.E. του 1995 και έχει κυκλοφορήσει παράλληλα τέσσερα προσωπικά άλμπουμ από το 1978 έως σήμερα.
Στο βίντεο οι Pink Floyd ερμηνεύουν σε συναυλία τους το 1994 το "Time" από το θρυλικό άλμπουμ Dark Side Of The Moon. O Gilmour μοιράζεται τα φωνητικά μέρη με τον οργανίστα του συγκροτήματος Richard Wright.


Πότε: 6 Μαρτίου 1947
Πού: Little Horton, Bradford, England
Τι: Γεννήθηκε η Kiki Dee
Σαν σήμερα: Πριν 66 χρόνια γεννήθηκε στο Little Horton του Bradford στην Αγγλία η τραγουδίστρια Kiki Dee. Ξεκίνησε την καριέρα της κάνοντας δεύτερη φωνή σε πολλούς καλλιτέχνες (ανάμεσά τους η Dusty Springfield και ο Elton John), και προσπάθησε να κάνει επιτυχημένη προσωπική καριέρα υπογράφοντας συμβόλαιο με την εταιρεία Rocket Records του Elton John. Με τον Elton έκανε και τη μεγαλύτερη επιτυχία της, όταν τραγούδησαν ντουέτο το "Don't Go Breaking My Heart", το οποίο έγινε #1 στην Αγγλία και τις ΗΠΑ το 1976. Το 1983 συμμετείχε στα φωνητικά στο άλμπουμ Plaza των Socrates, που ηχογραφήθηκε στην Αγγλία.
Στο βίντεο η Kiki Dee και ο Elton John ερμηνεύουν τη μεγάλη τους επιτυχία "Don't Go Breaking My Heart".


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/xpress/public_html/templates/jsn_time_free/html/com_k2/templates/default/item.php on line 164
Rate this item
(0 votes)

Media