Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/xpress/public_html/components/com_k2/models/item.php on line 763

Σαν σήμερα: John Cale (Velvet Underground), Lloyd Price, Robin Trower, Jeffrey Osborne.

Πότε: 9 Μαρτίου 1942
Πού: Garnant, Carmathenshire, Wales
Tι: Γεννήθηκε ο John Cale (Velvet Underground)
Σαν σήμερα: Πριν 71 χρόνια γεννήθηκε στο Garnant της Ουαλίας ο μουσικός, τραγουδιστής και τραγουδοποιός John Cale (John Davies Cale), γνωστός από τη συμμετοχή του, μαζί με τον Lou Reed, στο συγκρότημα Velvet Underground.

Aπό την αποχώρησή του από το συγκρότημα το 1968 μέχρι σήμερα ο Cale  έχει κυκλοφορήσει κοντά στα τριάντα άλμπουμ κι έχει συνεργαστεί με μεγάλα ονόματα όπως ο Kevin Ayers, o Brian Eno, η Patti Smith, οι Stooges, οι Manic Street Preachers κ.ά.
Στο βίντεο (1) ο John Cale ερμηνεύει τη σύνθεση του Leonard Cohen "Ηallelujah", που υπήρχε στο άλμπουμ του "Paris 1919", το οποίο κυκλοφόρησε το 1973.


Πότε: 9 Μαρτίου 1933
Πού: Kenner, Louisiana, USA
Τι: Γεννήθηκε ο Lloyd Price
Σαν σήμερα: Πριν 80 χρόνια γεννήθηκε ο αμερικανός τραγουδιστής της rhythm & blues μουσικής Lloyd Price. Την πρώτη μεγάλη του επιτυχία πραγματοποίησε το 1952 με το "Lawdy Miss Clawdy" και μετά από 7 χρόνια έφθασε στο #1 των αμερικανικών charts με το "Stagger Lee". Tο 1959, επίσης, το single "Personality" έγινε #2 στις ΗΠΑ και το 1960 το "I'm Gonna Get Married" έφθασε μέχρι το #3.
Τη δεκαετία του '70 ασχολήθηκε με διάφορες επιχειρήσεις και τη δεκαετία του '90 και του 2000 έκανε περιοδεία στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ με μεγάλα ονόματα του rock 'n' roll και της r&b όπως ο Jerry Lee Lewis, o Little Richard, o Garry U.S Bonds, o Ben E. King κ.ά.
Στο βίντεο (2) ο Lloyd Price, γνωστός και ως "Mr. Personality" ερμηνεύει τη μεγάλη επιτυχία του "Personality".


Πότε: 9 Μαρτίου 1945
Πού: Catford, London, England
Τι: Γεννήθηκε ο Robin Trower
Σαν σήμερα: Πριν 68 χρόνια γεννήθηκε στο Catford του νοτιοανατολικού Λονδίνου ο κιθαρίστας Robin Trower (Robin Leonard Trower). To 1962 o Trower δημιούργησε τους Paramounts, ένα συγκρότημα στο οποίο συμμετείχε και ο φίλος του πιανίστας Gary Brooker και γνώρισε προσωρινή επιτυχία στην Αγγλία με τη διασκευή του "Poison Ivy" των Coasters. Με τη δημιουργία των Procol Harum από τον Brooker ο Trower βρέθηκε στο συγκρότημα και παρέμεινε μέχρι το 1971, συμμετέχοντας στα πρώτα πέντε άλμπουμ του. Μετά ακολούθησε σόλο καριέρα με πιο γνωστό το δεύτερο άλμπουμ του Bridge Of Sighs (1974), το οποίο, όπως το πρώτο και το τρίτο ήταν παραγωγή του Matthew Fisher, πρώην οργανίστα των Procol Harum. Το συγκρότημα επανασυνδέθηκε με την αρχική του σύνθεση το 1990 και ο Trower συμμετείχε σε δυο άλμπουμ, που κυκλοφόρησαν το 1991 και το 1995 αντίστοιχα.
Στο βίντεο (3) οι Procol Harum ερμηνεύουν "Whiskey Train", μια από τις λίγες συνθέσεις του Robin Trower, από το άλμπουμ Home του 1970.


Πότε: 9 Μαρτίου 1948
Πού: Providence, Rhode Island, USA
Τι: Γεννήθηκε ο Jeffrey Osborne
Σαν σήμερα: Πριν 65 χρόνια γεννήθηκε στο Providence της πολιτείας Rhode Island ο τραγουδιστής, μουσικός και τραγουδοποιός Jeffrey Osborne. Έγινε γνωστός στα μέσα της δεκαετίας του '70 σαν βασικός τραγουδιστής του συγκροτήματος της rhythm & blues μουσικής L.T.D. Μαζί τους είχε μια πολύ μεγάλη επιτυχία το 1977 με το "(Every Time I Turn Around) Back In Love Again". Μετά τους L.T.D. o Osborne ακολούθησε σόλο καριέρα και πέντε άλμπουμ του έγιναν χρυσά και πλατινένια, αλλά το μόνο single που έκανε μια σχετικά καλή πορεία στα charts ήταν το "On The Wings Of Love", το οποίο έφθασε μέχρι το #29 στις ΗΠΑ και το #11 στην Αγγλία.
Στο βίντεο (4) ο Jeffrey Osborne την προσωπική του επιτυχία "On The Wings Of Love".

 


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/xpress/public_html/templates/jsn_time_free/html/com_k2/templates/default/item.php on line 164
Rate this item
(0 votes)

Media

1 - 2 - 3 - 4 -