Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/xpress/public_html/components/com_k2/models/item.php on line 763

Σαν σήμερα: Αstor Piazzola, Lawrence Welk, Bobby McFerrin, Lisa Loeb.

Πότε: 11 Μαρτίου 1921
Πού: Mar Del Plata, Argentina
Τι: Γεννήθηκε ο Αstor Piazzola
Σαν σήμερα: Πριν 92 χρόνια γεννήθηκε στη Mar Del Plata της Αργεντινής ο συνθέτης του tango και "μάγος" του bandoneón Astor Piazzola (Astor Pantaleón Piazzola). Ήταν εκείνος που δημιούργησε το nuevo tango εισάγοντας στοιχεία από τη jazz και την κλασική μουσική.

Στην πλούσια δισκογραφική του καριέρα, που ξεκίνησε από το 1955, συνεργάστηκε με πολύ μεγάλα ονόματα της jazz, όπως o Gary Burton και ο Gerry Mulligan, αλλά και με μεγάλους μαέστρους, όπως ο συμπατριώτης του Lalo Schifrin. Στο βίντεο (1) ο Astor Piazzola και η ορχήστρα του, ερμηνεύουν το γνωστό "Libertango". Έφυγε από τη ζωή στις 4 Ιουλίου 1992 στο Μπουένος Άιρες.

 


Πότε: 11 Μαρτίου 1903
Πού: Strasburg, North Dakota, USA
Τι: Γεννήθηκε ο Lawrence Welk
Σαν σήμερα: Πριν 110 χρόνια γεννήθηκε στο Strasburg της Β. Ντακότα ο ακορντεονίστας, αρχηγός μπάντας και τηλεοπτικός ιμπρεσάριος  Lawrence Welk. Ξεκίνησε την καριέρα του κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1920, αλλά γνώρισε τη μεγαλύτερη δισκογραφική του επιτυχία το 1961 με το single "Calcutta", που έγινε #1 στο ΗΟΤ-100 του Billboard, στερώντας τη χαρά της κορυφής από τους Miracles και το "Shop Around", που παρέμεινε στο #2. Από το 1955 μέχρι το 1982 ο Lawrence Welk ήταν παρουσιαστής της τηλεοπτικής εκπομπής The Lawrence Welk Show. Έφυγε από τη ζωή στις 17 Μαΐου 1992.
Στο βίντεο (2) ο Lawrence Welk παρουσιάζει στην εκπομπή του την ορχήστρα του και τους χορευτές Bobby και Barbara στην επιτυχία του "Calcutta".


Πότε: 11 Μαρτίου 1950
Πού: Manhattan, New York City
Τι: Γεννήθηκε ο Bobby McFerrin
Σαν σήμερα: Πριν 63 χρόνια γεννήθηκε στο Μαχάταν της Νέας Υόρκης ο βιρτουόζος τραγουδιστής και μαέστρος Bobby McFerrin (Robert McFerrin, Jr.). Έγινε γνωστός από τις ερμηνείες του στο άλμπουμ The Voice το 1984, όπου εκτελούσε με τη φωνή του και μόνο τη βασική μελωδία και τα όργανα που συνόδευαν τα τραγούδια. Το 1988 βρέθηκε στο #1 των αμερικανικών και των αγγλικών charts με το single "Don't Worry Be Happy", χάρη στο οποίο κέρδισε τα πρώτα δυο βραβεία Grammy, από τα δέκα της μέχρι σήμερα καριέρας του. Στα τέλη της δεκαετίας του 1990 περιόδευσε με το έργο του George Gershwin "Porgy And Bess", προς τιμήν του πατέρα του, ο οποίος ήταν τραγουδιστής της όπερας και είχε ντουμπλάρει στα τραγούδια τον πρωταγωνιστή Sidney Poitier, στην κινηματογραφική έκδοση του έργου, το 1959.
Στο βίντεο ο Bobby McFerrin ερμηνεύει τη διεθνή του επιτυχία "Don't Worry Be Happy".


Πότε: 11 Μαρτίου 1968
Πού: Dallas, Texas, USA
Τι: Γεννήθηκε η Lisa Loeb
Σαν σήμερα: Πριν 45 χρόνια γεννήθηκε στο Ντάλας του Τέξας η τραγουδίστρια και τραγουδοποιός Lisa Loeb (Lisa Anne Loeb). Ξεκίνησε την καριέρα της το 1994 με μια #1 επιτυχία, το "Stay (I Missed You) και ήταν η πρώτη αμερικανίδα τραγουδίστρια που κατέκτησε την κορυφή των charts χωρίς να έχει δισκογραφικό συμβόλαιο. Στα πέντε CD που έχει κυκλοφορήσει περιλαμβάνονται και τα "χρυσά" Tails (1995) και Firecracker (1997). Kυκλοφόρησε δυο παιδικά άλμπουμ το Catch The Moon (2003) και το Camp Lisa (2008) και ένα άλμπουμ με βιβλίο το Lisa Loeb's Silly Sing-Along: The Disappointing Pancake And Other Zany Songs, το 2011. Το 2010 ίδρυσε τη Lisa Loeb Eyewear Collection, που βασίζεται σε δικά της σχέδια.
Στο βίντεο η Lisa Loeb και οι Nine Stories ερμηνεύουν την πρώτη μεγάλη τους επιτυχία "Stay (I Missed You").


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/xpress/public_html/templates/jsn_time_free/html/com_k2/templates/default/item.php on line 164
Rate this item
(0 votes)

Media

-1- -2- -3- -4-