Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/xpress/public_html/components/com_k2/models/item.php on line 763

Το ραντεβού έξω από το σπίτι του Μάνου Χατζηδάκι

Το χθεσινό σούρουπο της 21 ης Απρίλη ήταν διαφορετικό στα σοκάκια της Παλιάς Πόλης της Ξάνθης….

Χιλιάδες παιδιά από δεκάδες μουσικά σχολεία της Ελλάδας αλλά και του εξωτερικού, μαθητές, καθηγητές και επισκέπτες, μικροί και μεγάλοι, συναντήθηκαν στην πλατεία Μητροπόλεως και στη συνέχεια τραγουδώντας, με τη συνοδεία μουσικών οργάνων, περιδιαβήκανε τα σοκάκια της Παλιάς Ξάνθης, με τελικό προορισμό το ανακαινισμένο σπίτι που έζησε ο Μάνος Χατζιδάκις, το οποίο εγκαινιάσθηκε μόλις λίγα 24ωρα, πριν.

Αυτή ήταν η 3 η Συνάντηση Μουσικών και Καλλιτεχνικών Σχολείων «Ξάνθη, Πόλις Ονείρων» μια εκδήλωση την οποία διοργανώνει ο Δήμος Ξάνθης και το Κέντρο Πολιτισμού, με συνδιοργανωτές την Περιφέρεια ΑΜΘ, την Περιφερειακή Δ/νση Εκπ/σης ΑΜΘ και το Μουσικό Σχολείο Ξάνθης, μαζί με τον Σύλλογο Γονέων & Κηδεμόνων του και τους εθελοντές μπαμπάδες και μαμάδες της Ξάνθης. Τη διοργάνωση στηρίζουν η Ιερά Μητρόπολη Ξάνθης & Περιθεωρίου, το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, ο Δήμος Αβδήρων, το Επιμελητήριο Ξάνθης, οι Διευθύνσεις της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ξάνθης, καθώς και οι Σύλλογοι Γονέων & Κηδεμόνων των Σχολείων του Νομού. Η διοργάνωση τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευμάτων.

Στη Συνάντηση που θα κρατήσει μέχρι και την Κυριακή- χθες ήταν η πρώτη μέρα των εκδηλώσεων- συμμετέχουν τα Μουσικά Σχολεία Αλεξανδρούπολης, Άμφισσας, Αργολίδας, Άρτας, Βουλγαρίας (Shiroka Lukka), Γιαννιτσών, Θεσσαλονίκης, Ιωαννίνων, Καβάλας, Καρδίτσας, Κομοτηνής, Ξάνθης, Πειραιά, Πρέβεζας, Πτολεμαΐδας, Ρουμανίας (Carol I), Σερρών, Τουρκίας (Ankara Guzel Sanatlar Lisesi), Τρικάλων και Χαλκίδας. Επίσης, συμμετέχει το Καλλιτεχνικό Σχολείο Θεσσαλονίκης.

Από τις 21 έως τις 24 Απριλίου 2016, εικοσιένα (21) Μουσικά και Καλλιτεχνικά Σχολεία από την Ελλάδα και τα Βαλκάνια, αποτελούν τις ψηφίδες πολιτισμού και συνδέουν το μεγάλο ψηφιδωτό της πόλης με τα χίλια χρώματα που γεννήθηκε ο Μάνος Χατζιδάκις.

Πηγή:
xanthinews.gr - Σταύρος Καρυπίδης


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/xpress/public_html/templates/jsn_time_free/html/com_k2/templates/default/item.php on line 164
Rate this item
(0 votes)