Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/xpress/public_html/components/com_k2/models/item.php on line 763

Σπάνια ελληνικά ηχογραφήματα από την Αμερικανική εταιρεία Third Man Records

«Why The Mountains Are Black» : Primeval Greek Village Music 1907-1960
Μια συλλογή με 28 ανέκδοτα ηχογραφήματα τα οποία αφορούν την ελληνική παραδοσιακή μουσική κυκλοφόρησε, στις 5 Φεβρουαρίου, από την ανεξάρτητη Αμερικανική εταιρεία ηχογραφημάτων του Jack White, Third Man Records, σε συσκευασίες διπλού LP ή CD.

Πρόκειται για μια πραγματικά σπάνια συλλογή της οποίας το περιεχόμενο προέρχεται από ιδιωτικές συλλογές δίσκων 78rpm (78 στροφών ανά λεπτό), από ηχογραφήσεις που πραγματοποιήθηκαν σε στούντιο της Αθήνας, της Νέας Υόρκης και του Σικάγο.
Το υλικό αυτό, το οποίο συγκέντρωσε ο βραβευμένος με Grammy παραγωγός, μηχανικός ήχου και συγγραφέας Christopher King, ολοκληρώθηκε, ως project, μετά από χρόνια σχολαστικής και επιτόπιας έρευνας καταγράφοντας μια περίοδο μεταξύ 1907 - 1960.
Θα μπορούσαμε να πούμε ότι η συλλογή είναι ένα εξαιρετικό σημείο εισόδου στη Δημοτική μουσική μας ή στην αγροτική λαϊκή μουσική μας, με ηχοχρώματα από την Ήπειρο, την Βόρεια και την νησιωτική Ελλάδα.
Ηχογραφήματα εκτελεσμένα από αυτοδίδακτους μουσικούς που έζησαν σε αυτή την τραχιά γη σε περιόδους σχετικής απομόνωσης και αιματηρής δίνης οι οποίοι, παρ' όλες τις δησμενείς συνθήκες, κατάφεραν να βάλουν τις ρίζες προκειμένου να ανθίσει και να αναπτυχθεί ένας διαρκής πολιτισμός.
Σε αυτά τα «μαύρα βουνά» τρέχουν βαθιά και οι ηχογραφήσεις της συλλογής «Why The Mountains Are Black». 


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/xpress/public_html/templates/jsn_time_free/html/com_k2/templates/default/item.php on line 164
Rate this item
(0 votes)