Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/xpress/public_html/components/com_k2/models/item.php on line 763

Polis art cafe: Μια γιορτή για τα 102 «βήματα» του Frankie Manning

Frankie Manning (1914 –  2009)
Για κάποιους είναι απλά ένα όνομα, για άλλους ένας χορευτής που έζησε και μετέδωσε τη χορευτική κουλτούρα μιας άλλης εποχής στη δική μας.

Για όσους ζούμε και δραστηριοποιούμαστε με κάθε τρόπο σε αυτήν τη μουσικοχορευτική κοινότητα, ο Frankie Manning είναι αυτός στον οποίο χρωστάμε το χαμόγελο που έχουμε στο πρόσωπό μας κάθε φορά που κάνουμε ένα …swing out!
Για αυτό το λόγο, οι «The Swingouts» διοργανώνουν φέτος, όπως και τα προηγούμενα 2 χρόνια, μια μεγάλη βραδιά προς τιμή του πρέσβη του lindy hop, για να γιορτάσουμε όλοι μαζί τα 102 χρόνια από τη γέννησή του και να τον τιμήσουμε με ένα μεγαλοπρεπές «Shim Sham»!

Τη βραδιά θα πλαισιώσουν μουσικά οι συνήθεις ύποπτοι για κάθε πετυχημένο swing party, «The Dead Hoofers», συνοδευόμενοι από τρομπέτα και βιμπράφωνο! Ο καιρός μας σπρώχνει σε πιο ανοιξιάτικες τοποθεσίες, για αυτό κι εμείς ανεβαίνουμε στη μεγαλύτερη χορευτική ταράτσα της πόλης!

Σας περιμένουμε για να τιμήσουμε αυτή την τόσο σημαντική προσωπικότητα της κοινότητάς μας, όπως της αρμόζει …με χορό, χαμόγελα και μουσική!

Λίγα λόγια για τον διάσημο χορευτή
Ο Frankie Manning γεννήθηκε στις 26 Μαϊου 1914 και απεβίωσε στις 27 Απριλίου 2009. Ήταν αμερικανός χορευτής, δάσκαλος και χορογράφος και αυτός που μετέδωσε την κουλτούρα, τις κινήσεις και την τεχνογνωσία των χορών της οικογένειας του swing στη νεότερη δική μας εποχή. Αρκετοί από τους τωρινούς μεγάλους χορευτές της παγκόσμιας swing σκηνής, υπήρξαν μαθητές του και είχαν την τύχη να τον ζήσουν από κοντά στα τελευταία χρόνια της ζωής του. Το “Frankie Mannning Foundation” είναι ένα κίνημα που σαν ιδέα γεννήθηκε κατά τη διάρκεια των προετοιμασιών για τον εορτασμό των 95 χρόνων από τη γέννησή του, ενώ εκείνος ακόμα ζούσε. Σκοπός του είναι να ενώσει όλη την lindy hop κοινότητα παγκοσμίως. Κάθε χρόνο, οι απανταχού lindy hop κοινότητες στον κόσμο, ετοιμάζουν εκδηλώσεις εορτασμού για να τιμήσουν το έργο του, κοντά στην ημερομηνία γέννησής του.


ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ


Αίθριο του Polis art cafe
Πεσματζόγλου 5, Αθήνα
Παρασκευή 3 Ιουνίου, μετά τις 22:00
Είσοδος: 5€


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/xpress/public_html/templates/jsn_time_free/html/com_k2/templates/default/item.php on line 164
Rate this item
(0 votes)