artXpress - Αρχική

Αυτό το τριήμερο στην πόλη του Ρότερνταμ συμβαίνει κάτι πρωτοποριακό στο χώρο της μουσικής. Ο λόγος για την παράσταση Aquasonic του δανέζικου συγκροτήματος Between Music.

Published in συναυλίες

Με πρωτοβουλία της «ΑΠΕΙΡΟΣ» ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΟ ΚΑΡΑΒΑΝΙ και την ανταπόκριση σειράς πολυφωνικών εγχειρημάτων και ομίλων γιορτάστηκε στις 14 Μαϊου 2016 η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΟΥ ΤΡΑΓΟΥΔΙΟΥ.

Published in street events

Το “2ο Διεθνές Φεστιβάλ Άνδρου”, κορυφαίο πολιτιστικό γεγονός στην Ελλάδα, επιστρέφει στις 16 Ιουλίου, στο νησί που είναι συνδυασμένο με υψηλής ποιότητας εικαστικά δρώμενα, λόγω του Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης του Ιδρύματος Γουλανδρή, του Μουσείου Κυδωνιέως αλλά και της Καϊρείου βιβλιοθήκης.

Στην έκθεση, που θα διαρκέσει έως 18 Ιουνίου, παρουσιάζονται έργα των Εοζέν Αγκοπιάν, Γιώργου Γιώτσα, Μιχάλη Κατζουράκη, Χάρη Κοντοσφύρη, Αφροδίτης Λίτη, Ελένης Τζάτζαλος, Πάνου Φαμέλη, Joseph Beuys, François L’Hotel, Pavlos (Dionyssopoulos) και Paweł Warchoł.

Η λέξη «πρόσφυγας», γονιδιακά χαραγμένη στην παγκόσμια ιστορία, παίρνει σήμερα νέες διαστάσεις. Μετά το ξέσπασμα του πολέμου στη Συρία, η Ευρώπη δέχεται το μεγαλύτερο προσφυγικό κύμα από την εποχή του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου και καλείται να αντιμετωπίσει μια πρωτοφανή ανθρωπιστική κρίση.

Published in Αρχείο
Σελίδα 1 από 4