artXpress - Αρχική
Παρασκευή, 26 Φεβρουαρίου 2016 07:49

Μουσείο Νίκου Γκάτσου στην Ασέα Τρίπολης

Μουσείο αφιερωμένο στον ποιητή Νίκο Γκάτσο ετοιμάζεται να δημιουργήσει ο δήμος Τρίπολης στην γενέτειρά του, Ασέα, αξιοποιώντας το πατρικό σπίτι του ποιητή, που είναι σε κακή κατάσταση.

Πέμπτη, 25 Φεβρουαρίου 2016 00:00

Η P.J.Harvey στο Release Athens Festival

Οκτώ χρόνια μετά την τελευταία εμφάνιση της στη χώρα μας, η 46χρονη Αγγλίδα τραγουδίστρια, μουσικός και στιχουργός, P. J. Harveyεπιστρέφει στην Αθήνα προκειμένου να εμφανιστεί στην πλατεία Νερού την τρίτη ημέρα (7 Ιουνίου 2016) στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Release Athens Festival.

Published in Αρχείο

Το παρόν αναμετριέται με την Ιστορία στην «προκλητική» αναδρομική έκθεση του ζωγράφου Ιωάννη Μητράκα, που παρουσιάζεται στις αίθουσες της Βυζαντινής και Μεταβυζαντινής Συλλογής του κεντρικού κτηρίου του Μουσείου Μπενάκη.

Για πρώτη φορά, οι επαγγελματίες του Πολιτιστικού και Δημιουργικού τομέα μπορούν να υποβάλουν αίτηση για χρηματοδότηση στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία- ΕΠΑνΕΚ (ΕΣΠΑ 2014-2020) του υπουργείου Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού.

«Why The Mountains Are Black» : Primeval Greek Village Music 1907-1960
Μια συλλογή με 28 ανέκδοτα ηχογραφήματα τα οποία αφορούν την ελληνική παραδοσιακή μουσική κυκλοφόρησε, στις 5 Φεβρουαρίου, από την ανεξάρτητη Αμερικανική εταιρεία ηχογραφημάτων του Jack White, Third Man Records, σε συσκευασίες διπλού LP ή CD.

Σελίδα 1 από 3