artXpress - Αρχική

Πότε: Από 18 έως 28 Ιουνίου 2015
Που: Πράγα | Τσεχία
Τι: 13η Διεθνή Έκθεση Σκηνογραφίας και Θεατρικής Αρχιτεκτονικής της Πράγας | Prague Quadrennial of Performance Design and Space, PQ
Γιατί: Το Ελληνικό Κέντρο του Διεθνούς Ινστιτούτου Θεάτρου (Ε.Κ.Δ.Ι.Θ.) ανακοινώνει την Ελληνική Συμμετοχή στην 13η Διεθνή Έκθεση Σκηνογραφίας και Θεατρικής Αρχιτεκτονικής της Πράγας.

Published in Αρχείο

Σε προσωρινή αναστολή χρηματοδότησης των οργανώσεων νέων στην Ελλάδα στο πλαίσιο του Erasmus+ προχώρησε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, με αποτέλεσμα να μείνουν στον αέρα προγραμματισμένα πρότζεκτ ενώ αμφίβολο είναι και το χρονικό διάστημα μέχρι την άρση της.

Ένας από τους καλύτερους σύγχρονους Έλληνες ζωγράφους, ο Ηρακλειώτης Αριστείδης Βλάσσης, έφυγε από την ζωή σε ηλικία 68 ετών ενώ βρισκόταν σε λειτουργία έκθεση με έργα του στην Βασιλική του Αγίου Μάρκου, στο Ηράκλειο.
Η κηδεία του τελέσθηκε σήμερα, Τετάρτη 27 Μαΐου  στις 12:00, από τον Ιερό Ναό του Αγίου Τίτου.

Με την ανώτατη ακαδημαϊκή διάκριση της Επίτιμης Διδάκτορος πρόκειται να τιμήσει την διάσημη Ελληνο-Καναδή υψίφωνο Teresa Stratas (Αναστασία Στρατάκη) το Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Η τελετή της αναγόρευσης θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή, 29η Μαΐου ώρα 11 π.μ. στην Μεγάλη Αίθουσα του Πανεπιστήμιου Αθηνών.

Published in Αρχείο

Πότε: 20 και 21 Μαΐου 2015
Που: Αμφιθέατρο «Άλκης Αργυριάδης» (Προπύλαια) - Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών
Τι: Διημερίδα με θέμα: Η εικόνα της Ελλάδας: Πολιτισμός και Μ.Μ.Ε.
Χάρτης πρόσβασης:
Συνοπτική περιγραφή της έρευνας: Η εικόνα της Ελλάδας σε Γερμανικά και Βρετανικά μέσα και η προβολή της σε Ελληνικά Μέσα Ενημέρωσης: Πολιτισμική διάσταση και πολιτικές παράμετροι την εποχή της κρίσης (2010 - 2013

Published in Αρχείο
Σελίδα 1 από 3