Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/xpress/public_html/components/com_k2/models/item.php on line 763

Η πρώτη μουσική παράσταση μέσα σε νερό.

Αυτό το τριήμερο στην πόλη του Ρότερνταμ συμβαίνει κάτι πρωτοποριακό στο χώρο της μουσικής. Ο λόγος για την παράσταση Aquasonic του δανέζικου συγκροτήματος Between Music.

Τι το διαφορετικό έχει; Είναι η πρώτη μουσική παράσταση μέσα σε νερό, με ειδικά σχεδιασμένα μουσικά όργανα προς τον σκοπό αυτό

Η ομάδα των Between Music δουλεύει το πρότζεκτ δώ και δέκα χρόνια και αυτό το τριήμερο η παράσταση πραγματοποιεί την διεθνή παρουσίαση της.
Τα πέντε μέλη του δανέζικου συγκροτήματος παρουσιάζουν τη δουλεία τους μέσα σε ειδικά κατασκευασμένες δεξαμενές, ενώ παίζουν σχεδόν χωρίς... ανάσα, μιας και δεν έχουν συσκευές αναπνοής, απλά στις παύσεις βγαίνουν για λίγο έξω από το νερό.

«Η ιδέα ξεκίνησε πριν από δέκα χρόνια» λέει η βασική συνθέτης και τραγουδίστρια, Λάιλα Σκόβμαντ, «άρχισα να πειραματίζομαι τραγουδώντας μέσα σε ένα μπολ με νερό για να δω τι αλλαγές θα υπάρξουν στη φωνή μου και μετά από μερικά χρόνια προσπάθησα να τραγουδήσω εξολοκλήρου μέσα σε μια δεξαμενή με νερό».

«Στη συνέχεια αρχίσαμε να δοκιμάζουμε διαφορετικά όργανα και αποδείχθηκε εξαιρετικά δύσκολο. Έπρεπε να βρούμε νέους δρόμους, να κατασκευάσουμε ειδικά όργανα που μπορούν να παίξουν κάτω από το νερό» προσθέτει.




Πηγή: efsyn.gr


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/xpress/public_html/templates/jsn_time_free/html/com_k2/templates/default/item.php on line 164
Rate this item
(0 votes)

Media