Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/xpress/public_html/components/com_k2/models/item.php on line 763

H Royal Mail τιμά την 50η επέτειο των Pink Floyd με σειρά γραμματοσήμων

Με νέα σειρά γραμματοσήμων, τιμούν τα βρετανικά ταχυδρομεία, Royal Mailτην 50η επέτειο των Pink Floyd.

Τα γραμματόσημα είναι διαθέσιμα για προπαραγγελία στην ιστοσελίδα της Royal Mail και από τις 7 Ιουλίου 2016, στα  8.000 ταχυδρομικά γραφεία .
«Λίγες μπάντες στην ιστορία της ροκ έχουν καταφέρει να χαράξουν μία καριέρα τόσο πλούσια, όπως είναι αυτή των Pink Floyd», σημειώνει σε ανακοίνωση της η βρετανική ταχυδρομική εταιρεία.

Για την ιστορία αξίζει να αναφέρουμε ότι το 1965, οι Ρίτσαρντ Ράιτ, Νικ Μέισον, Ρότζερ Γουώτερς και Σιντ Μπάρετ ξεκίνησαν να παίζουν σε συναυλίες ως The Pink Floyd Sound.
Την 1η Φεβρουαρίου 1967 υπέγραψαν συμβόλαιο συνεργασίας με την ΕΜΙ και 40 μέρες μετά κυκλοφόρησαν το πρώτο τους σινγκλ με τίτλο «Arnold Layne», του οποίου οι στίχοι αναφέρονται σε έναν κλεπτομανή τραβεστί.

Στις 21 Φεβρουαρίου του ιδίου έτους και για τέσσερις μήνες πραγματοποιούν ηχογραφήσεις για το ρεπερτόριο του άλμπουμ The Piper At The Gates Of Dawn, το οποίο κυκλοφόρησε στις 5 Αυγούστου 1967 παρουσιάζοντας ένα σύνολο ψυχεδελικής ορχηστρικής μουσικής με περίεργους στίχους.
Ο τίτλος του άλμπουμ προέρχεται από το έβδομο κεφάλαιο του βιβλίου «Ο Άνεμος στις Ιτιές»του Κένεθ Γκράχαμ και είναι ο μοναδικός δίσκος των Pink Floyd που πραγματοποιήθηκε με τον Σιντ Μπάρετ ως ηγετική μορφή του συγκροτήματος.

Οι Pink Floyd έχουν ξεχωρίσει τόσο για τις πρωτοποριακές για την εποχή συνθέσεις τους, όσο και για τους νεωτεριστικούς και συγκινησιακά φορτισμένους στίχους τους, τα ευφάνταστα εξώφυλλα τους, τις πειραματικές ενορχηστρώσεις και ηχογραφήσεις και τις θεαματικές συναυλίες τους. Υπολογίζεται ότι το συγκρότημα έχει πουλήσει γύρω στα 74,5 εκ άλμπουμ στις Η.Π.Α. και πάνω από 300 εκατομμύρια άλμπουμ παγκοσμίως και συγκαταλέγεται έτσι στα πιο επιτυχημένα, εμπορικά, ροκ συγκροτήματα όλων των εποχών.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/xpress/public_html/templates/jsn_time_free/html/com_k2/templates/default/item.php on line 164
Rate this item
(0 votes)