Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/xpress/public_html/components/com_k2/models/item.php on line 763

Morrissey: Σκέφτεται να θέσει υποψηφιότητα για δήμαρχος στο Λονδίνο

Morrissey … Jamie Oliver is an«animal serial killer». Morrissey … Jamie Oliver is an«animal serial killer».

Ο τραγουδιστής του θρυλικού συγκροτήματος «The Smiths», Morrissey, σκέφτεται να θέσει υποψηφιότητα για δήμαρχος στο Λονδίνο, και εάν τελικά το αποφασίσει, θα είναι υποψήφιος με το κόμμα Animal Welfare, το οποίο υπερασπίζεται τα δικαιώματα των ζώων.

«Πρέπει να υπάρχει μια κυβερνητική φωνή ενάντια στην κόλαση και την αρχαϊκή κοινωνική αδικία που υφίστανται τα ζώα στο Ηνωμένο Βασίλειο, μόνο και μόνο επειδή τα ζώα αυτά δεν μιλούν τη δική μας γλώσσα» τόνισε ο εμβληματικός καλλιτέχνης.

O αγαπημένος Βρετανός τραγουδιστής πρόσθεσε ότι τα σφαγεία είναι τα σύγχρονα στρατόπεδα συγκέντρωσης των Ναζί, αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Αν είστε από αυτούς που πίνουν γάλα, τότε σίγουρα θα συγχωρείτε και αυτά τα βασανιστήρια που τους γίνονται», ενώ χαρακτήρισε τον διάσημο Άγγλο σεφ Jamie Oliver «κατά συρροή δολοφόνο των ζώων».

«Δεν μπορούμε να απαιτήσουμε κοινωνική δικαιοσύνη για τα ζώα, ζητάμε όμως από τους ανθρώπους να σκεφτούν λογικά και παράλληλα με την καρδιά τους», αναφέρει, επίσης, ο Morrissey σε δήλωσή του.
Το συγκεκριμένο κόμμα που υπερασπίζεται τα δικαιώματα των ζώων επιβεβαίωσε ότι ζήτησε από τον καλλιτέχνη να είναι υποψήφιος. Για να μπορέσει να εμφανιστεί στα ψηφοδέλτιά του θα πρέπει να συλλέξει 330 υπογραφές, δηλαδή 10 από κάθε δήμο του Λονδίνου.

O 56χρονος Steven Patrick Morrissey (22 May 1959) δεν είναι μια συνηθισμένη περίπτωση σούπερ σταρ. Είναι ένας πραγματικός καλλιτέχνης, που έχει καταφέρει να κάνει την τέχνη ζωή του και αντιστρόφως. Είναι μια από τις πολύ σπάνιες περιπτώσεις δημιουργών, που τόλμησε να σπάσει τα όρια που το star system ορίζει και να χρησιμοποιήσει τη μουσική του για να προσπαθήσει να αλλάξει τον κόσμο γύρω του.
Είτε πρόκειται για τα δικαιώματα των ζώων, είτε για την εναντίωσή του στη Θάτσερ και τον Μπους, είτε για τη θρησκεία και τη σεξουαλικότητα και πολλά άλλα «δύσκολα» θέματα, ο Morrissey ποτέ δεν δίστασε να εκφράσει τις πεποιθήσεις του, όταν οι περισσότεροι άνθρωποι με τη δική του φήμη δεν διανοούνται να αρθρώσουν ούτε λέξη, φοβούμενοι για την καριέρα τους. Οι οπαδοί του είναι διαχρονικά αφοσιωμένοι σε αυτόν και είναι από τους λίγους καλλιτέχνες που συνεχίζει - επί δεκαετίες - να γεμίζει μεγάλους συναυλιακούς χώρους, σε πάρα πολλές χώρες.

Πηγή: naftemporiki.gr


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/xpress/public_html/templates/jsn_time_free/html/com_k2/templates/default/item.php on line 164
Rate this item
(0 votes)