Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/xpress/public_html/components/com_k2/models/item.php on line 763

Κλεμμένη κιθάρα του Τζον Λένον πωλήθηκε 2,41 εκ. δολάρια

Μια κλεμμένη κιθάρα του 1962 την οποίαν αγαπούσε πολύ ο Τζον Λένον και είχε χρησιμοποιήσει σε τραγούδια των Beatles όπως τα «She loves you» και «All my loving», πωλήθηκε έναντι 2,41 εκατομμυρίων δολαρίων κατά τη διάρκεια δημοπρασίας που διοργάνωσε ο αμερικανικός οίκος Julien's Auctions.

Η ακουστική κιθάρα Gibson J-160E είχε αγοραστεί από το θρυλικό Σκαθάρι στο Λίβερπουλ, τον Σεπτέμβριο της ίδιας χρονιάς έναντι 161 στερλινών.
«Ο Τζον αγαπούσε τόσο πολύ αυτή την κιθάρα που την έπαιρνε στο σπίτι του για να γράψει τραγούδια με τον Πολ Μακ Κάρτνεϊ», πρόσθεσε ο οίκος δημοπρασιών στην ανακοίνωσή του για την πώλησή της.

Σύμφωνα με τον Julien's Auctions, το μουσικό όργανο εξαφανίστηκε κατά τη διάρκεια της χριστουγεννιάτικης παράστασης των Beatles στο Finsbury Park του Λονδίνου, τον Δεκέμβριο του 1963.

Περίπου 50 χρόνια αργότερα, η κιθάρα βρέθηκε σε μαγαζί με μεταχειρισμένα αντικείμενα στις ΗΠΑ. Η αξία της πιστοποιήθηκε από τον μελετητή του μουσικού εξοπλισμού του συγκροτήματος, Άντι Μπάμπιουκ, ο οποίος συνέκρινε τον αριθμό κατασκευής της κιθάρας, τον τύπο του ξύλου και τις γρατσουνιές της με φωτογραφίες και βίντεο του Λένον να παίζει σε συναυλίες ή να γράφει μουσική.

Σύμφωνα με τον Μπάμπιουκ, ο Λένον χρησιμοποίησε την ίδια κιθάρα για να ηχογραφήσει το σινγκλ «Love Me Do».


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/xpress/public_html/templates/jsn_time_free/html/com_k2/templates/default/item.php on line 164
Rate this item
(0 votes)