Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/xpress/public_html/components/com_k2/models/item.php on line 763

Χρυσός Λέοντας στον Μπερτράν Ταβερνιέ για την προσφορά του στον κινηματογράφο

Με Χρυσό Λέοντα για τη συνολική προσφορά του στον κινηματογράφο, τιμήθηκε ο Γάλλος σκηνοθέτης Μπερτράν Ταβερνιέ στο 72ο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Βενετίας.

Ο 74χρονος δημιουργός, στο παρελθόν, έχει παρουσιάσει δύο ταινίες του στο διαγωνιστικό τμήμα του Φεστιβάλ Βενετίας, στο Φεστιβάλ του Βερολίνου έχει κερδίσει την Αργυρή Άρκτο το 1974 και την Χρυσή το 1995, ενώ έχει τιμηθεί και με βραβείο σκηνοθεσίας στο Φεστιβάλ των Καννών, το 1984.

Ο Γάλλος σκηνοθέτης φιλοξενήθηκε στο τμήμα Venice Classics, όπου του δόθηκε η ευκαιρία να παρουσιάσει μια σειρά σπάνιων, ξεχασμένων ή υποτιμημένων ταινιών.

Μία από τις πιο σημαντικές ταινίες του, το «Μεσάνυχτα και... κάτι» (1986) διαγωνίστηκε στο Φεστιβάλ Βενετίας ενώ αργότερα έφτασε ως τα Όσκαρ, κερδίζοντας το χρυσό αγαλματίδιο στην κατηγορία μουσικής και μια υποψηφιότητα α΄ ανδρικού ρόλου για τον πραγματικό σαξοφωνίστα της τζαζ Ντέξτερ Γκόρντον, που στην ταινία ερμήνευε έναν αλκοολικό μουσικό.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/xpress/public_html/templates/jsn_time_free/html/com_k2/templates/default/item.php on line 164
Rate this item
(0 votes)

Media