Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/xpress/public_html/components/com_k2/models/item.php on line 763

«Jazz on Tinos 2015»: Οι αυγουστιάτικες νύχτες της Τήνου

Με τζαζ ήχους θα πλημμυρίσουν για έβδομη συνεχή χρονιά οι αυγουστιάτικες νύχτες στο Ίδρυμα Τηνιακού Πολιτισμού, το οποίο συνεχίζει το σημαντικό πολιτιστικό έργο του, παρά τις αντίξοες συνθήκες που βιώνουμε όλοι.

Το «Jazz on Tinos 2015» θα πραγματοποιηθεί το τριήμερο 28, 29 και 30 Αυγούστου, με τη συμμετοχή σπουδαίων μουσικών με διεθνή καριέρα.

Το φεστιβάλ τζαζ μουσικής ξεκίνησε στο Ι.ΤΗ.Π. το 2009 και με τις προσπάθειες του Ιδρύματος, μουσικών, εθελοντών, φίλων της Τζαζ και της Τήνου και φυσικά του καλλιτεχνικού διευθυντή του Γιώργου Κοντραφούρη και των συνεργατών του μετατράπηκε γρήγορα σε θεσμό που αποτελεί μία «όαση» στο πολιτιστικό πρόγραμμα του νησιού.

Παρασκευή 28/8

Η φετινή διοργάνωση ανοίγει αυλαία την Παρασκευή 28 Αυγούστου με το τρίο των Σπύρου Μάνεση (πιάνο), Αρίωνα Γυφτάκη (κοντραμπάσο) και Αναστάση Γούλιαρη (ντραμς). Πρόκειται για ένα μοντέρνο τρίο με πολλές επιρροές από τους μεγάλους του είδους (B.Mehldau , K.Jarrett, P.Bley, B. Evans.) και σαφή αναφορά στην παράδοση του jazz playing. Το ρεπερτόριο περιλαμβάνει original συνθέσεις και standards που χρησιμοποιούνται σας αφετηρία για να οδηγηθούν σε διαφορετικούς μουσικούς χώρους.

Στη συνέχεια, το φεστιβάλ υποδέχεται το κουαρτέτο της διεθνούς φήμης βιολονίστριας Μαρίας Μανουσάκη, η οποία εμπνεόμενη από τις Κρητικές ρίζες της και την αγάπη της για τη μουσική, δημιουργεί τις προσωπικές συνθέσεις της. Μαζί της θα βρίσκονται ο Πέτρος Κλαμπάνης στο μπάσο, ο Γιάννης Κυμκιρίδης στο πιάνο, ο Βασίλης Ποδαράς στα ντραμς και τα κρουστά και ιδιαίτερος καλεσμένος ο Tigran Sargsyan στην παραδοσιακή αρμένικη φλογέρα και τη φωνή.

Σάββατο 29/8

Τη δεύτερη ημέρα του φεστιβάλ, το κοινό θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει το Yiotis Samaras Trio με τη συμμετοχή του πιανίστα και καλλιτεχνικού διευθυντή του Jazz on Tinos, Γιώργου Κοντραφούρη. Το τρίο των Γιώτη Σαμαρά στην κιθάρα, Χάρη Χαραλάμπους στο ηλεκτρικό μπάσο και Δημήτρη Κλωνή στα ντραμς, αποδίδει την τζαζ παράδοση με δόσεις από τον "ηλεκτρισμό" του σήμερα, φέρνοντας έτσι τη σύγχρονη αισθητική σε επαφή με το χτες.

Κυριακή 30/8

Ο David Lynch (σαξόφωνο), ο Adedeji Adetayo, (κιθάρα/ φωνητικά), ο Βαγγέλης Στεφανόπουλος (πιάνο), ο Yoel Soto (μπάσο), και ο Γιάννης Αγγελόπουλος (τύμπανα) είναι οι «Singularity Project”, οι οποίοι θα εμφανιστούν την Κυριακή 30 Αυγούστου. Το ρεπερτόριό τους αποτελείται από πρωτότυπες συνθέσεις του Βαγγέλη Στεφανόπουλου γραμμένες και διασκευασμένες ειδικά για το σχήμα.

Το «Jazz on Tinos 2015» ρίχνει «αυλαία» με το γκρουπ του λυρικού κιθαρίστα Λευτέρη Χριστοφή. Η μελωδικότητα του βιμπραφώνου από τον εξαιρετικό Jacques Marugg, η δεξιοτεχνικά μπασιστική προσέγγιση του Ανδρέα Κωστόπουλου, η προσωπική ρυθμική άποψη του Νίκου Τουλιάτου συνδυάζονται σε πλήρη αρμονία με τα ηχοχρώματα που εναλλάσσονται μέσα από τον πλούτο των ήχων της κιθάρας από ηλεκτρική σε ακουστική κι από κλασική σε συνθεσάιζερ του “Jazz Guitar Grecian Style” Λευτέρη Χριστοφή.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/xpress/public_html/templates/jsn_time_free/html/com_k2/templates/default/item.php on line 164
Rate this item
(0 votes)