Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/xpress/public_html/components/com_k2/models/item.php on line 763

Στο μικροσκόπιο της Κομισιόν οι συναλλαγές της Apple με δισκογραφικές εταιρείες

Στο μικροσκόπιο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής έχουν μπει οι συναλλαγές της Apple Inc με δισκογραφικές εταιρείες και επιχειρήσεις ψηφιακής μουσικής, σε μια προσπάθεια να διερευνηθεί αν υπάρχει αθέμιτος ανταγωνισμός καθώς η Apple λανσάρει την δική της υπηρεσία streaming, σύμφωνα με τους Financial Times, επικαλούμενοι ανθρώπους που γνωρίζουν καλά το θέμα.

Η Κομισιόν ζήτησε στοιχεία από δισκογραφικές εταιρίες και εταιρίες ψηφιακής διάθεσης μουσικoύ περιεχομένου αναφορικά με τη συμφωνία που έχουν συνάψει με την Apple, πριν βγει στην αγορά η νέα υπηρεσία streaming της εταιρίας το καλοκαίρι.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανησυχεί ότι η Apple θα το χρησιμοποιήσει το μέγεθος, την επιρροή και τις σχέσεις της για να πάρει τις δισκογραφικές εταιρείες από τους αντιπάλους της, όπως το Spotify, οι οποίες βασίζονται σε άδειες με δισκογραφικές εταιρείες για το προϊόν τους, τονίζουν οι FT.

Η συλλογή πληροφοριών είναι μόνο το πρώτο βήμα προς την έναρξη επίσημης έρευνας, αλλά αν η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εντοπίσει οποιαδήποτε αδικοπραγία, μπορεί να απαιτήσει αλλαγές στις επιχειρηματικές πρακτικές και να επιβάλει βαριά πρόστιμα, αναφέρει η εφημερίδα.

ΠΗΓΗ: euractiv.gr


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/xpress/public_html/templates/jsn_time_free/html/com_k2/templates/default/item.php on line 164
Rate this item
(0 votes)