Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/xpress/public_html/components/com_k2/models/item.php on line 763

«Zyklon ή το πεπρωμένο»: Το νέο έργο του Θανάση Τριαρίδη στο Θέατρο Αλκμήνη

Πότε: Aπό 15 Απριλίου έως 3 Μαϊου 2015
Κάθε Τετάρτη έως Κυριακή στις 21:15
Που: Θέατρο Αλκμήνη
Τι: «Zyklon ή το πεπρωμένο», του Θανάση Τριαρίδη
Πόσο: 12€, 10€
Πληροφορίες: 2103428650
Χάρτης πρόσβασης:
Γιατί: Μετά την επιτυχημένη του πρεμιέρα στο BlackBox της Θεσσαλονίκης το νέο έργο του Θανάση Τριαρίδη με θέμα το Ολοκαύτωμα, το «Zyklon ή το πεπρωμένο», παρουσιάζεται στο Θέατρο Αλκμήνη της Αθήνας, σε σκηνοθεσία του Γιάννη Παρασκευόπουλου.

Με το «Zyklon ή το Πεπρωμένο» ο Θανάσης Τριαρίδης επιστέφει μετά την μεγάλη επιτυχία επί δύο συνεχόμενες χρονιές του ΜΕΝΓΚΕΛΕ, σε σκηνοθεσία Κώστα Φιλίππογλου. Ο τίτλος του έργου παραπέμπει στο αέριο Zyklon B, το μέσο θανάτωσης των κρατουμένων του Άουσβιτς. Ένα έργο, σύμφωνα με τον συγγραφέα του, «για τη μνήμη του ολέθρου του Ολοκαυτώματος, για την ανυπόφορη Ιστορία που εισβάλλει στο ανυπεράσπιστο παρόν των ανθρώπων». Στους δύο πρωταγωνιστικούς ρόλους εμφανίζονται η Ιωάννα Παγιατάκη και ο Κωνσταντίνος Γαβαλάς. Την πρωτότυπη μουσική συνθέτει ο Μάνος Μυλωνάκης, ενώ τη σκηνογραφία υπογράφει η Σοφία Παπαδοπούλου.

Υπόθεση
Ένας άντρας και μια γυναίκα συναντιούνται στη  δίδυμη κάψουλα ενός διάσημου παιχνιδιού roller coaster του Ζyklon. Βασική προϋπόθεση του παιχνιδιού είναι ότι κατά τη διάρκειά του, αυτοί οι δύο άνθρωποι δε θα ιδωθούν ποτέ. Μέσα στον προγραμματισμένο από το παιχνίδι εγκλεισμό τους και έχοντας την ελευθερία να πούνε ό,τι θέλουν ξέροντας πως ποτέ δε θα συναντηθούν, κατασκευάζουν ταυτότητες, επινοούν “εαυτούς”, θυμούνται ιστορίες, και -σχεδόν μοιραία- ανατρέχουν στην παρελθοντική (;) κτηνωδία του Ολοκαυτώματος, των θαλάμων εξόντωσης και του αερίου Zyklon B. Με την ευκολία που τους εξασφαλίζει η απόσταση των χρόνων, φτιάχνουν σενάρια και στήνουν υποθετικές «παλαιές ιστορίες κραταιής αγάπης». Όμως κάποια στιγμή οι δύο αυτοί άνθρωποι, θα καταλάβουν πως πλέον δεν υπάρχει επιστροφή από τους «εαυτούς» που δημιούργησαν: η Ιστορία που θυμήθηκαν τους κυριεύει, η υποθετική αγάπη τους γίνεται Πεπρωμένο. Θα καταλάβουν εν τέλει, πως το αέριο Zyklon Β ίσως να βρίσκεται στον  εξαερισμό του χώρου στον οποίο βρίσκονται. Ένας ρομαντικός εφιάλτης για την κραταιή αγάπη, για την δύναμη του Πεπρωμένου, για την μεγάλη συνάντηση των ανθρώπων.

Συντελεστές
Κείμενο: Θανάσης Τριαρίδης
Σκηνοθεσία: Γιάννης Παρασκευόπουλος
Σκηνογραφία: Σοφία Παπαδοπούλου
Μουσική: Μάνος Μυλωνάκης
Βοηθοί σκηνοθέτη: Εύα Κουμανδράκη & Φωτεινή Τσακίρη
Φωτογραφίες: Τάσος & Ρούλα Θώμογλου
Παραγωγή: Θωμάς Χαρέλας & BlackBox
Ερμηνεύουν: Ιωάννα Παγιατάκη & Κωνσταντίνος Γαβαλάς
Διάρκεια: 80΄


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/xpress/public_html/templates/jsn_time_free/html/com_k2/templates/default/item.php on line 164
Rate this item
(0 votes)

Media

«Zyklon ή το πεπρωμένο»: Το νέο έργο του Θανάση Τριαρίδη στο Θέατρο Αλκμήνη