Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/xpress/public_html/components/com_k2/models/item.php on line 763

Πέρα από το Πλαίσιο: Ομαδική έκθεση έργων στη Γκαλερί Σκουφά της Μυκόνου

Πέρα από το Πλαίσιο: Ομαδική έκθεση έργων στη Γκαλερί Σκουφά της Μυκόνου Beyond the Frame: Αριστερά έργο του Δήμου Τσορμπατζόγλου και δεξιά της Καλλιόπης Ασαργιωτάκη

Στη Γκαλερί Σκουφά της Μυκόνου, έξι Έλληνες καλλιτέχνες εκθέτουν έργα με κοινό θέμα την αναπαράσταση της ανθρώπινης μορφής, καταθέτοντας ο καθένας τη δική του εικαστική ταυτότητα.

Προσεγγίζοντας το πλέον διαχρονικό θέμα στην Ιστορία της Τέχνης και με κεντρικό πρωταγωνιστή, άλλοτε το πρόσωπο και άλλοτε το σώμα, η έκθεση επιχειρεί να παρουσιάσει σύγχρονες εκδοχές του παραδοσιακού θέματος του πορτραίτου και της φιγούρας, μέσα από έργα ζωγραφικής, μικτών τεχνικών και κολάζ.

Πρόσωπα ρεαλιστικά αποδιδόμενα, ξεπροβάλλουν μέσα από αποδομημένα περιβάλλοντα ή κινούνται σε έναν ουδέτερο χωρόχρονο που εντείνει την δυναμική τους, βλέμματα ηχηρά προσκαλούν το θεατή σε μια άμεση νοητή συνομιλία και άλλα στραμμένα προς τα μέσα, αποστασιοποιούνται σε έναν εσωτερικό μονόλογο, παρουσίες που προδίδουν τον αισθησιασμό τους και σώματα που κομμάτι κομμάτι αποκαλύπτουν τη γύμνια τους υπό το βλέμμα του θεατή είναι μερικές από τις εικόνες που συνθέτουν την έκθεση.

Αφηγήσεις και εκμυστηρεύσεις που πραγματοποιούνται, αν κανείς αναζητήσει στο κάδρο την αποκάλυψη της δεύτερης ματιάς, αυτού που κρύβεται πίσω από τον καμβά και πέρα από το προφανές.

Συμμετέχοντες Καλλιτέχνες:

Καλλιόπη Ασαργιωτάκη, Σάββας Γεωργιάδης, Γιάννης Μπεκιάρης, Παναγιώτης Μπελντέκος, Έλενα Παπαδημητρίου, Δήμος Τσορμπατζόγλου.


ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:


Γκαλερί Σκουφά - Μύκονος
"Beyond the Frame"

Ομαδική Έκθεση
Από 24/08 έως 07/09/2016
Δήλου 12
84 600
Χώρα Μυκόνου
Τ: +30 22890 28560
M: +30 693 7097599


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/xpress/public_html/templates/jsn_time_free/html/com_k2/templates/default/item.php on line 164
Rate this item
(0 votes)